Търсене в тази страница ...



КАК СЕ ЛЕКУВА АУТИЗЪМ, ДЕМЕНЦИЯ, АЛЦХАЙМЕР, МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА, ПАРКИНСОН С ВИТАМИНИ B12 И B9?


Прочетете още: "От Аутизъм до Алцхаймер"

Как се лекува аутизъм? Темата третира следните нарушения на нервната система - Аутизъм, Алцхаймер, Деменция (кликни тук за конкретната терапия при дементни процеси), Множествена Склероза и Паркинсон, до които се стига в огромна част от случаите в следствие на тежък дефицит на витамини В9 и В12. Всичко, което е предписано по-долу като терапия за лечение на аутизма се отнася и се прилага и за лечение на вече споменатите заболявания. И така. Аутизма се причинява под 1% от случаите по света (в това число и в България) от генетично увреждане на ДНК в състава на хромозомите, но в голяма част от останалите случаи е в резултат от недоимъчно състояние на витамин В12 и В9 в детския организъм, като живачното отравяне, което се получава в следствие на имунизациите е само спусъка, който в определени случаи, като разглеждания по-долу, задейства патологичния механизъм за проява на симптоми от аутистичния спектър. Недостига на витамин В12 в организма на детето е в резултат от неговия патологичен недостиг в майката по време на бременността и в кърмаческия период. Този дефицит се утежнява при кърмене, тъй като в майчината кърма витамина е все така в недостатъчни количества, в резултат нивото на витамин В12 в кърмачето остава критично. За разлика от кърмата, адаптираните бебешки храни имат достатъчно В12, като неонатолози съобщават, че такива кърмачета в голям брой от случаите бързо наваксват този дефицит. Една от основните причини за витаминния недостиг на В12 при майката е неправилното хранене, при което липсват достатъчно животински протеини в диетата, които са богати на витамин В12, за разлика от псевдо-аналога на витамин В12 в растенията, който не се усвоява и изпозлва от човешкия организъм. Тук говорим за майки отдали се на пагубната за децата им и за тях самите идея на вегетарианството и веганството. Другата причина за недостига на В12 е не доброто му усвояване от организма, породено от автоимунно заболяване свързано с намалено секретиране на ензима "вътрешен фактор" в стомаха. Това пък води до понижаване на ефективността на имунната система. Тютюнопушенето е другия главен причинител, който болкира усвояването на витамините от група В, поради предизвиквания от цигарите съдов спазъм и натравяне с тежки метали на организма.

Материала, който следва е описание по реален случай с моя пациентка и нейното дете. Тя е едно 2 годишно момиченце, което само за една вечер с помощта на Витамини В9, В12 и С успях да преобразя от 100% аутист, в здравото и щастливо дете, каквото всъщност си беше преди инжектирането с отровната турска живак-съдържаща ваксина, ето как:

Посъветвах майката да спре всички химични добавки, мулти-витамини, спрейове и процедури при т.н. „специалисти“ и да се придържа към едно генерално правило – „Колкото едно нещо е по-просто, толкова е по-надеждно“. Какво имам предвид? Вместо отровните миксове от витамини, пълни с оцветители, ненужни свързващи минерални вещества и какво ли още не, от които момиченцето получаваше алергичен обрив, майката ми се довери и закупи от аптеката само витамин С 100 милиграма на таблетки, витамин В9 (фолиева киселина) 400 микрограма, на таблетки и витамин В12 – 200 микрограма (под формата на метилкобаламин, но никога, никога цианокобаламин) на сублингвални (подезични) таблетки - продават се в магазините за хранителни добавки, като препоръчвам тези на марките Haya Labs и на Солгар, като проверени от мен на практика в период от 2 години върху 6 човека чрез провеждане на десетки лабораторни изледвания потвърдили ефекта и качеството на препаратите от тези марки. Избора на таблетна форма бе предопределен от факта, че дете на 2 години и то Аутист, би се травмирало от поставяне на инжекционните форми на тези витамини. Приема, който определих бе разделен на два етапа в рамките на деня – първо прием на витамин В12 и В9, като В12 е половин таблетка т.е. 100 микрограма, а витамин В9 също половин таблетка т.е. 200 микрограма. Стриват се на прах и се смесват с кашичката, която се дава за храна сутринта или на обед. На следващото хранене т.е. на обед или вечер, но не по-рано от два часа от приема на витамините В12 и В9 се стрива на прах една таблетка витамин С и също се смесва с храната. Според законите на биохимията витамин В12, В9 и от друга страна витамин С не се усвояват добре, ако се приемат заедно по едно и също време.


РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЛОЖЕНАТА ВИТАМИННА ТЕРАПИЯ

Какъв беше резултата след това елементарно за приложение и изключително евтино лечение на аутистичните прояви още след първия прием (способ, който всеки начинаещ невролог би трябвало отлично да познава)? Резултата беше супер изненадващ за майката, но съвсем предвидим за мен:

Първи ден:
След първия прием, детето в рамките на 40 минути се преобрази в тиха душичка, която гледа нежно, без изблици на нервност и прояви от аутистичния спектър. Заспала е и до сутринта не е помръднала от дълбок и спокоен сън! Сънят не само е бил спокоен, но е преминал без традиционните гърчове. Докато е била будна си е играела кротко и дори е реагирала и осъществявала комуникация с майката. Нещо невиждано от 11 месеца, от как отровната ваксина преобрази детето в Аутист с всички ужасни емоционални и физически последствия (майките с деца аутисти знаят много добре и до болка за какво говоря).

Втори ден:
Прочистване на червата, край на констипацията (запека), значително подобряване на перисталтиката и денонощните болки в корема. Това в следващите седмици и месеци води до огромен напредък в усвояването на въведените с храната вещества, като аминокиселини, минерали и витамини, понеже за тяхното усвояване е нужна солна киселина, а децата с Аутизъм (разбирай с нарушена паренхимна и органна инервация) страдат от ахлорхидрия (понижена секреция на солна киселина в стомаха), което е причина за неусвояване на В12 поради невъзможността да настъпи протеолиза (разлагане на белтъците) и съответно В12 (приеман с храната) не може да се откъсне от белтъчните молекули, за които е захванат. Ахлорхидрията и увреждането на стомашната лигавица водят до инхибиране (намаляване) на секретирането на "вътрешен фактор" (intrinsic factor), който служи за защита и пренос на B12 от стомаха до илеума, където се усвоява този витамин, което пък поражда поредната физиологична спънка за достигане на витамина до детския организъм поради уврежданията нанесени от живака във ваксините.

Трети ден:
Дозата на витамин В12 е увеличена двойно т.е. вече се дава на два приема (сутрин и вечер) по 100 микрограма, а витамин С на обед, понеже успокоителното действието на витамин В12 върху нервната система се изчерпва преди края на деня и детето се връща към предишното си аутистично поведение.

Четвърти ден:
На четвъртия ден от приема на витамините В12, В9 и С майката ми се обади разплакана от щастие понеже детето започнало отново да говори, повтаряйки кратки думички и срички като „мама“, „ко“ и др. и да изпълнява простички команди, което е знак, че то разбира какво му се казва. Преди поставянето на поливалентната ваксина то се е развивало нервно-психически нормално и в съответсвие с възрастта си. След имунизацията с поливалентната ваксина Пентаксим спира да говори и да реагира на думите на родителите си.

Пети ден:
На петия ден вечерта се доуточни дозата, която организма на детето изисква за да няма "Прозорци на аутистични прояви" между сутрешния и вечерния прием на Витамин В12, в който явно организма изразходвал вече цялото налично количество от сутрешните 100 микрограма започва да изпитва поредното си недоимъчно състояние. И това е 300 микрограма на ден общо към този момент. При прием на Витамин В12 сутринта към 9:00 т.н. "прозорец" се появява вечер между 19:00 и 20:00 часа. Тогава детето се връща към обичайното си раздразнително аутистично поведение. Същата вечер към 20:00 часа на визитация минава да види малката пациентка общопрактикуващ лекар - приятел на семейството, който по принцип е виден невролог, бивш преподавател в Медицинския университет във Варна по неврология и лекар от спешна помощ! Майката му казала, че неизвестния му колега (т.е. моя милост) прави чудеса с нейното дете вече 5 дни и той решил да намине и да се убеди сам в резултатите. Доктора видял настъпилото за вечерта аутистичното поведение на малката (т.н. "Аутистичен прозорец"). В този момент майката пред очите му дава поредните 100 микрограма В12 и само след 40 минути (точно както на първия прием, в първия ден) малкото момиченце "блесва" като слънчице, успокоява се и отива при доктора да си играят при условие, че 40 минути по-рано не е искало дори да стои в стаята заедно с доктора! Играта продължава 5 минути! Доктора бил изключително изненадан от резултата. Подобно неразбиране и безхаберие са проявявали 11 месеца подред (след инвалидизиращата имунизация и преди предложената от мен терапия) всички т.н. "лекари" от София до Варна, които са изказвали какви ли не невероятни диагнози и са предписвали безумни лекарства и терапии, вместо да дадат безценните витамини В12, В9 и С. Най-важното, което трябва да запомните до тук относно дозировката на витамин В12 е, че тя трябва да се увеличи до такова количество, което да не позволява появата на "Аутистичния прозорец". Това би се считало за минималната дневна доза за покриване на физиологичните необходимости на детето с аутизъм. Доктора попитал как може да се разбере, кога детето е достигнало желаната дозировка? Отговора е ясен. Първо лечението на дете аутист отровено от живака във ваксините и възобновяването на щетите по неврологичната му система ще отнеме години! Това трябва да е ясно. Моля никой да не очаква, че приема по тази схема на витамините В12, В9 и С ще трае седмица или две. Дозата може да се намали след месец, два дори три, но поддържаща доза трябва да има до живот. Относно насищането, то може да се прецени по отпадането с времето на всички прояви на аутизъм във връзка с ежедневното поведение на детето. Второ, изследванията за насищането на организма с витамин В12 (но на активната съставка - холотранскобаламин) се извършва чрез неговото изследване в лаборатория от кръвна проба, заедно с нивата на химоцистеин. Това да се извърши не по-рано от 10 дена след спирането на приема на В12 и В9 (с цел извършване на изследванията) понеже резултата от тях няма да е верен. Ако нивото на В12 не е достигнало максимума на съвременните референтни стойности от 125 - 165 pmol/l (според различни източници), а за витамин В9 (фолиева киселина) от 10 ng/ml (20 nmol/l), то детето (както и всеки друг човек на този свят) ще е застрашено от настъпващия аутизъм или друг неврологичен проблем в напреднала възраст като - Множествена Склероза, Алцхаймер, Болест на Крон, Деменция, Шизофрения, Нервни Разстройства, проблеми с Гастро-Интестиналния Тракт и много, много други, които болести всъщност не са нищо друго освен липса на витамин В12 и В9! Повярвайте ми, лесно, евтино и абсолютно безопасно е да изпробвате рецептата ми за здраве с прием на тези витамини. Сигурен съм, че познавате поне един човек около вас, който страда от тези т.н. от "лекарите" болести на Централната и Вегитативна Нервна Система!

Шести ден:
Напредъка на шестия ден е следния - момиченцето не само продължава да разбира какво му се говори, а и предприема действия съобразени с текущия разговор. Конкретната случка е с бабата на детето, която е искала да отиде до тоалета, но в този момент, момиченцето е тръгнало с нея да я придружи, понеже не знае къде отива баба му. Майката на момиченцето се обръща към нея и казва: "Не миличко, баба отива до тоалета, върни се". В резултат на това реакцията на детето е следната - тя се отправя към тоалета, отваря вратата и чака баба си да влезе, след което затваря вратата след нея и се връща при майка си. Коментара на майката обобщаващ напредъка в комуникацията с детето е, че то вече изцяло гледа и разбира напълно обстановката около себе си още от самото събуждане, като остава така до края на деня, което е последвано със спокоен и непробуден сън. Конкретните думи на майката са: "Изчезна празния поглед на детето и то ме гледа с разбиране."

Седми ден:
В този ден малката пациентка по график е на посещение при психолог. При предходното си посещение при него, което е било на третия ден от приема на витамини В12, В9 и С, психолога забелязва, че за разлика от предходните 11 месеца, детето показва признаци на комуникация, а този път, на седмия ден от началото на лечението от Аутизъм с витамини, той остава силно изненадан от напредъка в поведението само за една седмица, като съобщава на майката, че на текущия сеанс, малката е започнала не само да се гушка в него, вместо да не му обръща никакво внимание като до сега, но е започнал да вдига предмети и да му ги подава, да реди пъзел и да завърта в правилната посока главата на Мики-Маус, сърдейки се на психолога, че я слага не както трябва, което е било едно от обичайните упражнения за концентрация на вниманието.

Дванатдесети ден:
Преди да развие аутистичните симптоми в следствие на имунизацията детето е имало проблеми с гастро-интестиналния тракт, които се изразяват в не добро разграждане и усвояване на поетата храна. Това е било видно от изпражненията му, в които е имало неразградена храна, преминала през целия тракт във вида, в които е била поета. Този процес на неусвояване на храната води до гниене и съответно образуване на газове в червата, които естествено предизвикват дискомфорт и болка на детето. Майката му е давала лекарствени препарати за подобряване на храносмилането, а по препоръка на разни шарлатани с докторска диплома ("светила" в университетските болници в София и Варна) дори такива препарати за изчистване от паразити, след извършване на псевдо (т.е. неистинската, измислената) процедурата - биорезонанс. Естествено от всички тези препарати е нямало положителен ефект, дори обратно, някои от тях дори са предизвиквали алергични обриви и още по-силни болки. След започване на приема на витамин В12, по моя молба, майката прекратява приема на тези т.н. "лекарствени средства" и след седмица забелязва промяна в изпражненията – те стават по-еднородни и количеството на непреработената храна намалява. Действието на В12 върху работата на гастро-интестиналния тракт се свежда до доброто или нарушеното действие на невротрансмитера ацетилхолин върху неговата инервация (съвкупността от нерви обслужваща дадена тъкан или орган). Казано накратко, без В12 не се секретират стомашни сокове и не се извършва добра стомашна и чревна перисталтика. Ето на какво са се дължали стомашно-чревните страдания на детето, а именно поради настъпилия витаминен дефицит. Във връзка с написаното до тук, по моя молба на деветия ден от лечението детето започва приема на витамин В6. Този витамин е необходим за преобразуването на белтъците от растителен и животински произход в храната в белтъчини, които организмът може да усвои т.е. да преминат през чревната стена в кръвта за по-нанатъшно метаболизиране (преобразуване) в човешки белтъци, а също и за превръщането на въглехидратите във форма, която може да бъде складирана в организма и използвана при необходимост от енергия. Витамин В6 е необходим и за производството на много белтъчини като хормони, невротрансмитери и ензими. Дозата, с която детето започна дневния си прием е ¼ от таблетка от 25 мг. В6 на HayaLabs (т.е. около 6 мг.). Приемът на В6 се осъществява няколко часа преди или след приема на В9 и В12, тъй като В6 влияе негативно върху пълноценното усвояване на В9 и В12. Този витамин, единствен от всички водоразтворими витамини, има опасност да бъде предозиран, за това дневната доза трябва да бъде внимателно съобразена с възрастта на пациента (за възрастни не по-вече от 50 мг дневно). Ефекта от прибавянето на В6 за момиченцето се изрази първо в промяна в консистенцията на изпражненията, като те станаха абсолютно еднородни без следа от неразградена храна, с което естествено изчезнаха и газовете и причинените от тях страдания за детето. Втория много важен ефект е влиянието върху говора. Момиченцето започва да говори с цели изречения, разбира се в повечето случаи на трудно разбираем бебешки език, но все пак изречения.

Четиринатдесети ден:
Както стана ясно от текста до тук, технологията на подаване на дозите от витамин В12 е следния - сутрин веднага след сън се дава с храната първата доза от витамин В12 от 100 микрограма и В9 от 200 микрограма. До 40 минути настъпва пълно успокояване (ако въобще е настъпил аутистичен пристъп, което с времето изчезва като явление дори след нощния сън) и се изчаква следващото изчерпване на В12 в организма на детето, което се проявява с поява на аутистично поведение, когато пък се дава следваща доза от 100 микрограма витамин В12 (този път без В9). Обаче поради липса на поява на "Аутистичен прозорец" на четиринатдесетия ден (днес) то дневната дозата бе намалена от 3 х 100 микрограма на 2 х 100 микрограма В12 при запазване на същото количество от останалите витамини. Този факт сам по себе си говори, че организма (и по-специално черния дроб, който е депото за витамин В12) на втората седмица от началото на лечението е започнал да се насища с В12 (което е в отговор на въпроса на невролога поставен по-горе в текста) и отпада необходимостта от трети прием.

Осемнатдесети ден:
Днес за първи път не се наложи да се даде втора доза от 100 микрограма. При еднократната доза за деня, която е приета сутринта към 10:00 часа, до следващата сутрин в 10:00 часа не се е проявило аутистично поведение. Регулацията на физиологично необходимото количество на витамина в серума вече се контролира както от пероралния прием, така и от постепенно попълващите се депа на Витамин В12 в черния дроб. Детето е все така спокойно, съсредоточено, общително, комуникира с всички близки и посетители, пее си.

Петдесети ден:
Детето се чувства все така спокойно, концентрирано, разбиращо, комуникиращо с всички. Не се наблюдават аутистични прояви. Дневна поддържаща доза за витамин В12, 100 микрограма.


СЪВЕТИ ПРИ ПРИЛАГАНЕТО НА ТОВА ЛЕЧЕНИЕ
И КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПО ПРИНЦИП ЗА НЕГО

1. В началото на приема на В12, при някои хора, най-вече възрастни и с исхемична болест на сърцето (ИБС), сърдечния ритъм се понижава, понякога патологично. При други пък не се наблюдава подобен ефект дълго време, дори с месеци. Затова препоръчах на майката на 2 годишното момиченце да си закупи една евтина слушалка (стетоскоп) от аптеката и в рамките на първите 7 приема (по един прием на витамините В12 и В9 на ден) да мери поне 4-5 пъти пулса на детето, за да се наблюдава ефекта върху сърдечната дейност, което пък да е ориентир за корекция нагоре или надолу в дневно приеманата доза на В12 и В9. До седмия ден не се наблюдава промяна в честотата на сърдечния ритъм, като неговите стойности отговаряха на нормалната за тази възраст стойност от 110-120 удара в минута.

2. Приема на витамин С е задължителен, понеже живака причинява блокиране на ежесекундно нужния достъп на В12 до костния и централен мозък и по-специално до невроните, за изграждане на миелиновите им обвивки, като пречи на този витамин да премине хемо-енцефаличната бариера (кръвно-мозъчната бариера), която се осъществява от капилярите в мозъка, като така чрез неусвояване на В12 се нарушава хемопоезата (кръвотворенето) и съответно се намалява изграждането на бели и червени кръвни телца от костния мозък. При липса на бели и червени кръвни телца се стига веднага до грандиозно подтискане на работата на имунната система и децата (а и хората от всяка възраст) стават веднага податливи на инфекции от всякакъв вид. Ето тук е ролята на антиоксиданта витамин С, за да компенсира пораженията върху имунната система. Витамин С също така е най-силния физиологичен препарат в усвояването на желязото в иеюнума (горната част на тънкото черво), като спомага за преодоляването на кислородния дефицит, който нарушената еритропоеза (творене на червени кръвни телца от костния мозък) причинява.

3. Много лекари и също така неуки фармацевти по аптеките ще Ви излъжат или ще Ви заблудят от незнание, че приема на В12 е токсичен. Пълни глупости, в учебника по биохимия за медицинските университети на Ангел Ангелов (единия от съавторите) е указано изрично, че предозирането на витамин В12 дори с хилядократна доза над нормалния дневен прием от 1 до 5 микрограма, което прави 5000 микрограма, не води и никога не е водило до интоксикация. т.е. дозата от 100 микрограма, която съм предписал на майката на страдащото момиченце от терапевтична гледна точка е безвредна (както това се отнася за всеки водноразтворим витамин). Същото се отнася за витамин В9 и за витамин С, при указаните тук дози.

Учебник по биохимия
Учебник по Биохимия за медици
Учебник по биохимия стр.551
страница 551
Учебник по биохимия стр.552
страница 552
Учебник по биохимия стр.553
страница 553
Учебник по биохимия стр.554
страница 554
Учебник по биохимия стр.555
страница 555

4. Поради отпускането на психиката и настъпващото подобрение на нервната система детето ще започне да спи по-често, по-дълго и по-спокойно, но имайте предвид, че това е нормално, поради два факта - първо, месеци наред това дете с аутизъм не е имало нормален сън и сега нервната система си "взема своето" понеже съня най-добре възстановява нервите и техните миелинови обвивки и второ - народната мъдрост гласи: "Съня е лекарство" и това важи с най-голяма сила в този случай. За ваше спокойствие, наблюдавайте детето, ако то не забавя пулса си (измерете го), ако диша спокойно и равномерно, то знайте, че съня му е здравословен и ефектите от това тепърва ще Ви впечатлят.

5. Разясних на майката, патоанатомичната връзка между влошената работа на сърцето и дефицита на В12 в организма и каква е връзката със страдащото от аутизъм момиченце? Когато майката чу тази кратка история, тя възкликна и потвърди, че след ваксинацията, постепенно с месеците детето е започнало да развива все по-често и по-често аритмична сърдечна дейности и дихателни проблеми, които тя е наблюдавала по време на съня на детето, при което то е изпадало в брадипнея (забавено дишане) и апнея (спиране на дишането). След приема на В12 тези състояние рязко спират и повече не се наблюдават до ден днешен.

6. На последно място, но всъщност на най-най-първо е факта, че това лечение не би имало толкова значим ефект, ако аутистичното дете (а и хората с описаните по-горе други неврологични болести породени от дефицит на витамин В12 и В9) не приема достатъчно минерална вода (за ежедневна употреба) в указаните в книгата физиологични количества, понеже сухата лигавица на стомаха възпрепятства секретирането на солна киселина, пепсин и "вътрешен фактор", които вече знаете от написаното по-горе колко решаващо необходими са за усвояването на Витамин В12.



Autism

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)