Търсене в тази страница ...



ДЕХИДРАТАЦИЯТА, ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА ИНФАРКТ

Дехидратацията, основна причина за инфаркт. Ето как се случва. Сядате да се храните, но не сте пили никаква вода преди това. Храносмилането изисква много вода, но понеже преди храна не сте погълнали такова, то си я осигурява от клетките в организма, включително и от кръвта. Върху храната в стомаха трябва да се излее вода, за да бъдат раздробени протеините на техните градивни елементи – аминокиселините. Водата е нужна и в червата, за да бъдат преработени съставните части на храната и за да се придвижат по-нататък в черния дроб. В черния дроб специализирани клетки продължават преработката на смляните в червата хранителни вещества. Черният дроб също се нуждае от вода, за да преработи съставките на храната. Кръвта, която е снабдена с нови изграждащи вещества и има необходимия състав, бива изпомпена в дясната сърдечна камера. Едновременно в дясната половина на сърцето от лимфната система постъпват някои от мастните съставки. После тази кръв бива изпомпена в белите дробове, за да бъде обогатена с кислород и за обмен с разтворените в кръвта газове. В белите дробове кръвта допълнително се обезводнява от добавянето на кислород – чрез изпаренията при издишване, които през зимата се виждат като пара от дъха ни. После силно концентрираната кръв преминава от белите дробове в лявата сърдечна камера и се изпомпва в артериалното кръвообращение. Именно от него се захранват коронарните артерии, тези които снабдяват сърцето с кислород. От там се снабдява и мозъка.

Забелязахте ли, че докато стигне до коронарните артерии на сърцето, кръвта се "изсушава" и сгъстява. Именно в този си вид тя има най-голям тромбообразуващ потенциал. Да прибавим сега и още две обстоятелства. Чрез дехидратация и вредния си начин на живот хората "пълнят" артериите си с холестеролни плаки, а с тютюнопушенето пък предизвикват съдов спазъм (рефлекторно намаляване на светлото сечение на кръвоносните съдове) при всяко дръпване от цигарата. Следите ли внимателно мисълта ми! Започвате ли да сглобявате картинката? Не? Да довърша тогава. При събирането на тези три зловещи фактора – силно кондензирана кръв, атеросклеротични плаки и съдов спазъм, сърцето буквално се стреми да експлодира! Понеже това е невъзможно се случва друго. С времето, поради гъстата дехидратирана кръв, плаките и цигарите се повишава кръвното налягане, запушват се коронарните артерии и се стига до ритъмни нарушения, като висок пулс и преди всичко … ИНФАРКТ или ИНСУЛТ.

По тази причина най-честата форма на инфаркт е лявокамерния ("преден"), понеже най-гъстата кръв e тази, която влиза от белите дробове в лявата сърдечна камера. Не е нужно да сте с наднормено тегло, за да си "напълните" артериите с холестеролни плаки. Може да изглеждате дори като вейка, но е достатъчно е да не пиете достатъчно вода, да пушите цигари и да не приемате плодове и най-вече зеленолистни зеленчуци. Тогава най-късно до петдесетата ви годишнина инфаркта и инсулта са ви в кърпа вързани. Инфаркт

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)