Търсене в тази страница ...



pH лентички

pH лентички. Тези лентички ще ви послужат за измерване на степента на ацидоза и алкалоза в тялото. Фигура 6. Казано по-просто при уриниране върху pH лентичка тя се оцветява в определен цвят, който дава индикация за алкалността или киселинността на урината ви. Цвета на лентичката се съпоставя с приложена към комплекта цветна схема. Когато лентичката показва алкална реакция, това означава, че изхвърляте бикарбонатни йони, с които тялото е наситено в повече от необходимото, а при кисела реакция означава, че изхвърляте водородни йони.

Когато се храните с алкални храни или когато дишате дълбоко и приемате повече кислород, то в организма си предизвиквате метаболитна и / или респираторна алкалоза, а когато не се движите, храните се с киселинна храна (да не се бърка със стомашни киселини) и дишането ви е ограничено по някаква причина – тютюнопушене, голяма надморска височина и т.н., тогава предизвиквате метаболитна и / или респираторна ацидоза. Какво е алкална реакция? "Al-kali" от арабски означава "Растителна пепел, която съдържа натриев карбонат". Киселинно-алкалната скала започва от деление 0 и свършва на деление 14. Колкото по близо до нулата е реакцията на едно вещество спрямо тази скала, толкова по-киселинно е то (силни киселини) и обратно, най-алкални са веществата с реакция близка до 14 (силни основи). Неутралното pH е със стойност 7,  например чешмяната вода. За разлика от нея морската вода е слабо алкална с pH от 7,4 до 8.5.
pH лентички


Фигура 6. Лентички за измерване на алкално-киселинната реакция на урината.

Когато се говори за алкални и киселинни храни много хора бъркат вкуса на същите с химичната им алкалност или киселинност, която единствено има значение за организма. Това е реакцията, предизвикана от разтворена във вода пепел на предварително овъглен в инсинератор (пещ развиваща температура от поне 1000ОС) продукт, предмет на изследването, върху pH лакмус. Най-ярък пример може да се даде с лимона. Той е кисел на вкус, но лакмусовата му реакция е една от най-алкалните сред храните pH9-9.5.

За да установите дали организма ви е в добро здраве е нужно да изследвате своята алкално-кисела реакция. Направете си календар за 30 дни, в който отбелязвате 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер резултатите от измерването. Ако в по-голямата част от времето показанията на pH лентичката са малко над pH7, то вие сте наистина в добро здраве и организма ви е с добър алкален запас. Ако това не е така, а осреднената стойност от показанията на pH лентичките е под 7, тогава се намирате в състояние на перманентна хипоксия и е нужно да внесете значителни промени в начина си на хранене и движение.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)