Търсене в тази страница ...



Грешките на съвременната медицина

Грешките на съвременната медицина. Лекарските прегледи в България се извършват небрежно, безотговорно и просташки. Защо? Защото възпитанието на огромна част от лекарите е нулево. Когато ги посетите в кабинетите им, оставате с впечатлението, че им пречите, че им досаждате и въобще, че е било грешка да се раждате. Претупват на бързо "прегледа", колкото да оформят документите си за да вземат после пари от Здравната Каса (разбирай – държавата) и ви гонят, за да влезе следващия от поточната линия. Грубостта към старите и немощни хора е фрапираща. Към тях се отнасят с пренебрежение и като хора, които вече са починали.

Лекарите (независимо от кое поколение) са силно неграмотни хора, без логическа мисъл, това се дължи на три сериозни причини:

-          не се кандидатства с математика в медицинските университети
-          не се преподава лечение на болестите, а замаскиране на симптомите
-          не се самоусъвършенстват по време на медицинската си практика

Тъй като системата на медицинското образование не изисква от тях да полагат изпит по математика, лекари стават хора, които не могат да направят дори елементарна логическа връзка между биохимията на организма и обективното състояние на пациента. Лекарите още от студенти намразват биохимията, която се учи във втори курс. Имам лични впечатления от студенти медици, които споделят, че мразят биохимията, не разбират защо се учи и след това, като станат лекари, никога не се сещат да търсят решението в учебниците по тази най-велика и фундаментална медицинска дисциплина. Запомнете! Биохимията е математическото описание на човешкия организъм. Това е азбуката на здравето. Лекар, който не може да обясни нито на вас, нито на себе си, което и да е болестно състояние с методите на биохимията и въпреки това пише "авторитетно" рецепти и "лечения" на килограм е за затвора! Моя личен лекар много обича да казва, цитирам: "В медицината не винаги 2 + 2 = 4", но той сам си признава, че никога не е разбирал математиката. Тогава как може да е сигурен, че цял живот не е грешал в диагнозите си? Грешал е разбира се, грубо и безпардонно! Бъдещите студенти по медицина кандидатстват с химия и биология, като зазубрят материала. Това обаче е безполезно за бъдещите им пациенти, защото човешкото тяло се подчинява само и единствено на законите на природата, а това означава, че биологичните процеси, които протичат в живите организми имат само и единствено математическо описание, а химията и биологията са техни частни случаи.

Знаете ли какво казват патоанатомите? Това са лекарите, които правят дисекция на починали хора за да установят причината за смъртта. Казват, че в 95% от случаите назначеното лечение от колегите им не отговаря на заболяването, от което са починали хората. Защо? Елементарно е! Съвременната медицина още от университетската скамейка учи, че е "правилно" да се предписват "лекарства". Насоката, която преподавателите задават в мисленето на студента-медик за здравето като цяло се описва с думите комерсиализация, далавера, бизнес. Поради това се търсят начини и средства за замаскиране на симптомите, а не за откриване на причината за болестта в липсата в организма на онези жизнено важните съставки, каквито са витамините, минералите, микро и макро елементите, за които ви говорих в цялата книга. Именно тяхната липса или недостатъчност разболява организма. Така е и с всички хронични заболявания и болести на метаболизма (нарушена обмяна на веществата, водеща до хипоксия) - например рак, диабет, хипертония и още хиляди. Нито една от тези болести не може и никога не е била излекувана с други средства освен с подходяща храна и специфичните за организма функции. Последните не са мои думи, а думи на Д-р Ернст Кребс, откривателя на Витамин В17 – виж тема "Двама велики учени". Да се запитаме, а и да запитаме лекарите: "Защо се предписват медикаменти за хипертония например и това се нарича лечение, след като болните цял живот пият медикаменти, но те никога не оздравяват? Каква е тогава дефиницията за "лекарска практика" и за думата "лечение"? Дефиницията е следната – лекарите най-често са хора, които чрез "лекарства" ви привеждат в хронично болестно състояние (постоянно във времето), като така подпомагат до безкрай проявата на болестта, за да се пълнят коридорите пред техните кабинети с пациенти с цел личното им обогатяване и в крайна сметка в полза на октопода наречен фармацевтична индустрия. Тяхната роля никога не е била, не е и никога няма да бъде здравето на страдащите, а парите в техния джоб.

Важно уточнение!

В книгата говоря с неприязън за медицинската общност и това е така, но изпепеляващата ми омраза е само към онези нейни представители, а те са 99,9% от всички, които си позволяват да петнят тази иначе най-достойна сред професиите – професията на лекаря. Уважавайте лекаря, който иска да ви избави от причините за болестта и бягайте далеч от шарлатаните, които ще ви изпратят с цял куп лекарства и няма да ви кажат за какво ви ги дават. Бягайте далеч от "лекари", които не ви питат как се храните, как пиете вода, как спите, какви са вашите ежедневни навици. Лекар, който не пита пациента си какви други лекарства взема за да прецени нежеланите лекарствени комбинации е некадърник и престъпник! Истинския лекар обяснява на пациентите си всичко, което е нужно те да знаят, отговаря нежно и внимателно на техните въпроси, използва своя авторитет и сериозност като най-доброто плацебо (симулирана медицинска интервенция). Добрия лекар може да излекува 50% от болестта само с присъствието си! Това е стара като света мъдрост.Грешките на съвременната медицина Грешките на съвременната медицина

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)