Търсене в тази страница ...



Рак

Рак. Наложено от стандартната медицина е мнението, че при диагностицирането на рак вземането на биопсия от тъканта на раковото образувание е важна стъпка в процеса на цялостното лечение. Внимание! Всяка хирургична намеса в организма, понижава имунитета му и го подлага на безпрецедентна ацидоза. Вземането на биопсия е хирургическа намеса и е свързана с отрязване на част от тъканта на тумора за изследване. Нужно ли е това? Категорично това не е нужно в никакъв случай! Първо защото биопсията води до моментално отравяне на кръвта с клетки от раковата тъкан и изключително бързо разпространение на рака под формата на метастази по останалите тъкани и органи. След биопсия злокачествения рак убива болния месеци по-рано, отколкото при нейното избягване. Второ – абсолютно излишно е, понеже раковите клетки са трофобластни, такива по законите на природата са и зародишните клетки – човешки ембрионални клетки. Трофобластните клетки секретират хормон наречен човешки хорионгонадотропен пептид (ЧХГ, а на английски - hCG). Когато жените забременеят, след първата седмица от бременността, нивото на ЧХГ се покачва около 5 пъти, което е достатъчно условие в урината да се отделят неговите два метаболита, които пък дават положителен резултат при използване на тестова лента за бременност. Такова е положението и при злокачествените тумори. Много преди каквато и да е клинична изява, благодарение на факта, че карцинома излъчва същия ЧХГ, без биопсия, само на базата на тест за бременност може да се установи наличие на злокачествен рак. Трето - какъвто и да е рака – доброкачествен (бенигнен) или злокачествен (малигнен), стандартната медицина до ден днешен не предлага абсолютно никакво ефективно лечение срещу него. Напротив - в името на алчността тя помага на рака да се разпространи и доубие болния, чрез цитотоксичната (токсична и за здравите клетки) химиотерапия и чрез висока доза смъртоносно радиоактивно облъчване наречено за да звучи хуманно – лъчелечение. Това са невероятно скъпи процедури, за които държавата (т.е. всички ние) плаща и така към джобовете на лекарите и касите на фармацевтичните компании се стичат пълноводни реки от кърваво спечелени пари на гърба на раково болните. Тук говорим за оборот от 1 трилион долара на година в световен мащаб.

Две важни уточнения. ЧХГ произвеждат само и единствено зародишните и раковите клетки и никой друг вид клетки в организма. Когато теста за бременност покаже положителен резултат, това означава, че жената е или бременна или има рак. При мъжа резултата е еднозначен. Относно причините за поява на рака в текста до тук писах на няколко места изчерпателно. С няколко думи, накратко да припомним механизма, по който се стига до това тежко здравословни състояние – предизвикване на хипоксия най-често от неразумен и вреден начин на живот, която поставя организма в състояние на кислороден глад и дебалансирано алкално-киселинно равновесие в посока понижено pH (подкисляване, ацидоза). Последствията са увреждане на клетъчното и митохондриалното ДНК и разстройване процеса на нормалния синтез на белтъци.

Авитаминозата е друг от основните причинители на рак. Най-съществено при липса на витамини В9, В12 и В17. Средната преживяемост до 5 години след химиотерапия и лъчелечение в световен мащаб е нищожните 0,8%. Преживяемост, без което и да е от двете – 35%. Тези 35% са хора, на които им е била ясна колосалната измама провеждана от онколозите и като са отказали да ги "лекуват" са се спасили от това да попаднат в траурната статистика на горните 0,8%.

Ядрено-Магнитния Резонанс (ЯМР) е процедура, с която се прави образна диагностика чрез триизмерно "заснемане" на тялото на слоеве от по няколко сантиметра в краниално-каудално направление (череп - опашка) и в сагиталнaта равнина (вентрално - дорзално: корем - гръб). Магнитното поле на ЯМР е огромно и то само по себе си е сериозна предпоставка за развитие на рак, но понякога неговото извършване е наложително, така, че много внимателно съобразявайте дали да се подложите на ЯМР или не без да има наистина сериозна причина. Например болките в кръста причинени от дискова херния или продължителното главоболие без други симптоми за нещо притеснително не са причина за провеждане на ЯМР изследване! Подробна информация за вредното въздействие на ЯМР виж в тема: "Ядрено Магнитен Резонанс - доказано вреден!"

Профилактика на рака
На книжния пазар ще откриете много книги на тема лечение на рак. Една от заблудите е, че рак се лекува със сода бикарбонат. Защо да е заблуда? Причините са няколко. Содата бикарбонат повишава съдържанието на бикарбонатни йони в кръвната плазма и по този начин повишава алкалността на организма. Е, ще кажете вие, нали беше добре да сме леко алкални за да избегнем хипоксията? Да, но въпреки ролята на бикарбоната като основен алкално-киселинен буфер, той сам по себе си не е в състояние да пребори окисляването на организма, което си причиняваме ежеминутно с неразумния си начин на живот. Виждал съм хора, чиито близки са болни от рак на белите дробове с разсейки в мозъка и костите, причинено от пушене на 2 – 3 кутии цигари на ден, а те самите (близките), които също са пушачи, вместо да хвърлят тези димящи екскременти от живота си знаете ли какво правеха? Пиеха вода със сода бикарбонат като профилактика на рака, защото някой им е казал, че това помага за да не заболеят и те, а в другата ръка продължаваха да си дърпат от отровната цигара убедени, че те самите са напълно защитени от рак. О, Sancta Simplicitas! – от латински – "Свещена простота!".

От друга страна пиенето на сода бикарбонат систематично (ежедневно) води много бързо до развитието на хипертония, понеже содата бикарбонат представлява Na+ йон (сода) свързан с бикарбонатен йон HCO3- и в организма този натрий променя водно-солевото равновесие в посока хипертония т.е. по-бързо ще умрете от високо кръвно налягане, провеждайки "противораковата си профилактика", отколкото от рак. Не търсете начин да излъжете природата, понеже накрая излъгания ще сте вие.

Витамин В17 (амигдалин, лаетрил) като фактор в лечението на рака – виж в раздел "Недостиг на витамини", където е дадено подробно биохимично обяснение на неговото действие. Нито едно химиотерапевтично "лекарство" или "лечебен" метод на облъчване на здрави и ракови клетки не обяснява как точно се цели премахването на третираните тумори, за разлика от логичното, провереното и потвърдено върху десетки хиляди раково болни биохимично обяснение на лечението с В17.

Алкална диета – да това е едно от няколкото много важни и ежедневни мероприятия за профилактика на рака. Алкалната диета повишава степента на кислородно насищане на тъканите, а рака не обича кислорода. Виж повече в глава "Хранене". рак


(Брилянт в света на микробиологията)


(Изпитаното противораково лекарство)

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)