Търсене в тази страница ...



Имунна система

Имунна система. Собствената ни имунна система е най-доброто и най-ефективно средство срещу патологиите. Тя се явява универсалното "лекарство" – от настинка до рак. Повишаването на активността на имунната система зависи само от два фактора – 90% от храната и 10% от физическото движение.

Запомнете! Не е възможно да подобрите имунната си система преди да отстраните абсолютно всички зловредни за здравето ви навици като – стрес, тютюнопушене, алкохол, кафета, кока-кола и подобни, газирани напитки, включително газирана вида, абсолютно всякакви купени от магазините десерти и всички лекарства, в това число и мошеничеството наречено хомеопатия. Това са фактори, които работят срещу вашата имунна система, независимо от краткотрайния им "здравен" ефект, който ви заблуждава, че "помага". Както се казваше в една реклама за поредния препарат срещу киселини "… пиете сода от 20 години и твърдите, че помага ???!!!" Да, ето това е ефекта на едно кафе например или на една цигара, "успокоява" Ви, малко преди да ви разболее още повече. Такъв е случая и с "лекарствата" за кръвно налягане и т.н. и т.н. По този начин с годините само затвърждавате болестите, но не ги лекувате и пречите на имунната система да си свърши работата, понеже тя не смогва да се пребори в уврежданията, които ежеминутно й нанасяте, за да й остане време да стигне до обичайните заболявания.

Защо имунната система е съвършена в действието си за разлика от лекарствата? Отговора се съсредоточава в думата "селективност". За разлика от лекарствата, които действа неселективно. Какво означава това? Селективността е процес, при който имунната система, чрез своите две подсистеми - хуморалния (системата антиген-антитяло) и клетъчен (фагоцитарна дейност, левкоцити, лимфоцити) имунитет, по много сложен, но съвършено прецизен начин съсредоточава действието си върху болестта. Ето например борбата с микроорганизмите в тялото може да се води със средствата на широкоспектърни антибиотици, но те унищожават както "полезните (собствените)", така и "чуждите (вредните)" микроби, като веднага рязко понижават имунната система, понеже "убиват" част от левкоцитните клетки в кръвта. Как се справя имунната система в този случай? Благодарение на имуноглобулините, които са част от собствената ни имунна система, действието върху бактерии, гъби и вируси се осъществява строго селективно. Как? Имуноглобулините са набор от антитела, които са разделени от нас хората условно на 6 групи. Същите диференцират (разпознават) "добрите" от "лошите" микроорганизми (антигени), понеже те съставляват набор от общо около 1,700,000 различни вида антитела, които са готови да противодействат на 1,700,000 вида антигени. Това означава, че действието на имунната система ще е насочено срещу точно един от тези 1,700,000 причинителя на грип например, вместо унищожителното действие на антибиотика, който ще осакати имунната ни система, само заради 1 антиген. Такова е действието и на панкреатичните ензими, жлъчните и стомашни сокове и витамините, които са първи помощници на имунната система и са бариера за разпространението на антигените, чрез промяна на химическия състав и електропотенциал на клетъчните мембрани и подобряване работата на йонните канали.

Да, когато имунната ни система е срината поради гореспоменатите фактори, то допираме по спешност до антибиотика, понеже самоубийствения и неестествен начин на живот ни е оставил без работеща имунна система.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)