Търсене в тази страница ...



Хеликобактер пилори

Хеликобактер пилори. Тази устойчива на стомашните киселини бактерия е особено трудна за премахване. Като отделя ензима уреаза тя преобразува по биохимичен път съдържащата се в стомаха ви урея до по-простите съединения амоняк и въглероден диоксид. Алкалния амоняк създава защитна газова среда около бактерията и така я предпазва от киселата среда в стомаха, в която тя иначе няма шанс да живее. По този начин бактерията се заселва трайно в стомашната стена. Ако не обърнете сериозно внимание много скоро ще се окаже, че сте получили язвена болест. Това е болест, при която се нарушава целостта на стомашната стена, предпоставка за развитие на карцином на стомаха.

Стандартното лечение за сега е много неефективно, като включва пиене на два вида антибиотици по схема, един бисмутов препарат, инхибитори на протонната помпа и въпреки цялата тази тежка химия резултата не трае повече от 6 месеца, когато при поредното изследване за хеликобактер пилори най-вероятно отново ще имате положителен резултат т.е. наличие на бактерията.

Тестването за хеликобактер пилори се извършва с маркиране, чрез радиоактивен изотоп, на въглеродния атом в молекулата на уреята, която поглъщате принудително, като с дихателен апарат се засича в последствие дали издишания от вас въглероден диоксид съдържа атомите на маркирания въглерод.

Какво можете да направите, за да се предпазите от хеликобактер пилори. Пийте профилактично всеки ден витамин С. Както разбрахте от текста по-горе с витамин С практически не можете да прекалите, но за целите на превенцията срещу бактерията може да приемате две таблетки от по 100 мг витамин С дневно. Правете това и поне 1 месец след приключване на двумесечния курс на лечение с антибиотици, за който споменах по-горе. Редица изследвания показват, че бактерията се завръща много по-рядко след профилактика с витамин С.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)