Търсене в тази страница ...



ДНЕВЕН РЕЖИМ


Златни правила за здраве
При спазването им напълняването е изключено
Изпробвани всекидневно вече 3 години от автора на книгата "Завещавам Ви здраве"дневен режим


СУТРИН

Гимнастика след сън както е указано в тема "Упражнения без тежести". Промиване на устата и гаргара на гърлото с кислородна вода 3% (1 до 3 капки в 250 мл) за 10 секунди. Изпиване на 1 литър вода (за 15 – 20 минути), междувременно в седнало положение се търкалят малки гумени топки с ходилата натоварвайки бедрата за раздвижване на кръвта в цялото тяло. Закуска 15 до 30 минути след края на изпиването на водата. Закуската е каша. Състав и начин за нейното приготвяне виж в раздел "Домашните рецепти на Завещавам Ви здраве". По време на храна се изпива 1/2 таблетка витамин С от 500 мг. Никакво пиене на вода или други течности следващите 2 часа.


ОБЕД

Пиене на 0,5 лтр вода преди обед. Обед 15 до 30 минути след края на изпиването на водата. Меню по желание избрано от "Домашните рецепти на Завещавам Ви здраве". Тук принципът е месните ястия да се консумират на не по-малко от 3 дни. Всяка седмица да има бобена или лещена чорба. Задължително включване на няколко люспи сух лук. Задължително 250 гр кисело мляко от 2%. Една или две филии пълнозърнест хляб. Прием на витамини В12 и В-комплекс, както и когато е указано в тема "Недостиг на витамини". Никакво пиене на вода или други течности следващите 2 часа. 1 час след храна ходене пеша поне 5555 крачки (около 3 км).


СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА

Към 17:00 часа. Пиене на 0,5 лтр вода преди закуската. Закуска 15 до 30 минути след края на изпиването на водата. Първо на гладно се приемат 10 горчиви кайсиеви ядки (Витамин В17). Ако до сега не сте приемали такива, започнете с 2 ядки на ден през първата седмица, като увеличавате количеството всяка седмица с 2 ядки на ден до достигане на 10 ядки на ден. След това да се изяде една голяма или две по-малки ябълки и още един плод по избор според сезона. Десерт по избор от "Домашните рецепти на Завещавам Ви здраве". Никакво пиене на вода или други течности следващите 2 часа.


ВЕЧЕРЯ

Пиене на 1 лтр вода преди вечеря (за 15 – 20 минути). Вечерята да е около 20:00 часа. Да включва салата по избор от "Домашните рецепти на Завещавам Ви здраве", според сезона. Към салатата да се прибави едно парче краве или козе сирене, няколко маслини и 1 варено яйце (вторник и петък). Задължително 250 гр кисело мляко от 2%. За десерт едно или две парчета тиква печена на фурна. Сън от 22:00 до 6:00 часа.


ЗАБЕЛЕЖКИ:

Приема на вода може да се разпредели в различни единични количества на обед и вечер, но при достигане на количествата указани в тема "Колко вода да пием?" и по начина указан в тема "Кога да пием вода?" Вървенето може да се съвмести с дневния режим като се ходи пеша до работа и обратно. Храната да се сдъвква отлично преди пoглъщане. Не преяждайте, а станете от масата леко гладен. Количеството е точно толкова важно колкото качеството на храната. Витамин С и В12 да не се приемат заедно поради несъвместимост на тези витамини. След всяко ядене да се почистват зъбите с конец за зъби, измиване с четка и паста за зъби, промиване на устната кухина с разтвор със сода бикарбонат. Плакнене с отвара от тетра, при нужда от стягане на кървящи венци. Вари се нова отвара всеки ден. Да се правят упражнения за прасците няколко пъти на ден. Виж как в тема "Разширени вени". Кашата на закуска понякога може да се замества с домашна баница с кисело мляко 250 гр. Към ябълката от следобедната закуска може да се прибави от време на време и домашен десерт. Използвайте чиста кислородна вода и никога тази от аптеките, в която има стабилизатори като фенацетин, които са ракообразуващи. Аптечната кислородна вода може да използвате само за външно приложение.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)