Търсене в тази страница ...



Хемороиди

Хемороиди. Причините за образуване на хемороиди са няколко. Най-често срещаните от тях са - липсата на движение, лютивите храни и продължителното стоене в седнало положение. Като следствие, кръвоносните съдове в долната част на ректума и около ануса оттичат и с времето техните стени се подуват и разширяват (образуват се хемороиди). При изхождане, особено ако чревното съдържимо е много твърдо (при запек), се получава местно разкъсване на въпросните кръвоносни съдове, като това е видимо по свежите червени нишки кръв върху изпражненията. Ако видите свежа кръв по изпражненията си не подлудявайте от притеснение. В огромната част от случаите, това е капилярна кръв от спукан хемороид. От само себе си кървенето ще престане, но като превантивна мярка срещу инфектиране на мястото измийте отлично със силна струя студена (но не ледена) вода, за да се стегнат кръвоносните съдове и да спре кървенето.

Ако по изпражненията ви се появят много тъмни ивици или дори цялото изпражнение е много черно (като катран), тогава се свържете незабавно с гастроентеролог. Дори и в този случай запазете спокойствие, понеже редица храни, като например червеното цвекло оцветяват фекалната маса по подобен начин.

Втората причина за наличие на хемороиди са пикантните храни и най-вече системното прекаляване с тях. Третата и най-лесна за контролиране причина е лошата лична хигиена. След дефекация измивайте старателно ануса. Това ще ви предпази от много страдания.

Все пак, за да успокоите подути и болезнени хемороиди третирайте с отвара от листа на тетра. Как точно се прави изварата и се извършва процедурата? Билката се продава в магазините и аптеките.

Начин на приготовление:
В тенджера наливате 1 литър вода. Отмервате 5 супени лъжици от пакета с тетра и изсипвате във водата. Загрявате течността до завиране и изключвате котлона, като оставите отварата да изстине.

Начин на приложение:
Прелейте и прецедете отварата в широк неголям съд, от който лесно може да гребете с шепа. Ако тенджерата, в която сте сварили тетрата е подходяща за целта, използвайте директно нея. Клекнете в близост до канала в банята, поставете съда с отварата в близост до вас, загребете с ръка и плискайте хемороидите докато течността свърши. Още докато плискате ще усетите стягане в мястото на приложение, а болезнените усещания ще започват да изчезват след най-късно втората процедура. Изпълнявайте тази процедура 3 пъти на ден. Продължавайте поне 2-3 дни, до постигане на пълно успокоение. Не използвайте отвара престояла повече от 18 часа. Направете си нова.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)