Търсене в тази страница ...



Псориазис

Псориазис. Псориазиса и алергиите се предизвикват от слаба имунна система, като основния медиатор на възпалителната реакция е невротрансмитера хистамин. Тази реакция се проявява като дерматити и възпаление на лигавиците на носа, устната кухина и конюктивата на очите. Адреналина спира отделянето на хистамин, а бета-блокерите спомагат за мощното му отделяне. За да избегнете алергиите и псориазиса се движете (секреция на адреналин), като така ще запазите и сърцето си здраво. Храните съдържащи калий са хистамин либератори – портокалов сок, банан, кайсия, а солта е най-добрия антихистаминов естествен препарат.

Ето Ви моята история. Аз имах псориазис, но вече е зад гърба ми на 101%. Характерни признаци са витилиго, гъбички по пръстите на краката, червени лющещи се и сухи до разраняващи се лезии по т.н. кокалчета на пръстите на ръцете (метакарпофалангелните стави), състояние, което се обостря от студеното време и миене със студена вода, петна по дланите и петна по лактите. Псориазисът не е нищо друго освен хипер дехидратация (поради достатъчен прием на вода - чиста вода и само вода), която води до сериозна липса на витамини, понеже мастноразтворимите витамини - A, D, E, K са производни на мастните киселини, а те се усвояват в дуоденума и най-вече в иеюнума (част от тънките черва) само ако техните лигавици са достатъчно хидратирани, защото липолизата (процес на разлагане на мастните киселини) се осъществява от липази (ензими, разлагащи мастните киселини чрез хидролиза) само и единствено в присъствието на вода, която ги активира. Когато не се извърши липолиза, се нарушава дневния прием на аминокиселини и баланса им в тялото, а както знаем, тялото не трупа запаси от аминокиселини. Липсата на усвояване на аминокиселините води до невъзможност за синтез на човешки белтъци в клетките ни. Ето защо липсата на витамини води до отслабена имунна система и протеолиза - разлагане на собствените тъкани, в случая техните белтъци и ДНК, за осигуряване на такива за друго място където аминокиселините от тези белтъци са нужни. Променете коренно две неща в живота си - количеството на изпитото за ден вода и начина си на хранене. Аз страдах 2 години от псориазис, но живеех и се храних 38 години по неразумен начин, като не пиех почти никакво количество вода. Започнах да живея по съвършено различен начин и сега нямам псориазис, високо кръвно налягане, висок пулс - пулса ми е 60-70 уд./мин., редовен стомах и черва, край на стомашните киселини, край на мускулните крампи, вече 2 години нямам бъбречни кризи, но отслабнах 28 кг., пия по 3-4 литра вода на ден и спрях цигарите - като нов съм. Външното приложение на каквито и да мазила при псориазис е нелепо понеже нарушена имунна система с мазила не се оправя. Повече за дефицита на витамини в организма и връзката им с автоимунните заболявания (като псориазиса) съм описал в темата - Недостиг на витамини. В останалите глави от книгата съм посочил какво ям, как се движа, как пия вода, какви витамини са нужни за здравословен живот и как да си ги набавим. След изпълнение на този комплекс от мероприятия ще сте здрави и никога повече няма да имате псориазис!

Тук е мястото да спомена за червените зеленчуци, но не всички, а само тези които съдържат алкалоиди, а алкалоидите спомагат за развитие на псориазиса и по-точно за неговата разновидност - псориатичен артрит. Посоката е от псориазис към артрит. Много лекари въобще нямат представа за това и казват, че е обратното т.е. артрит към псориазис. В тази група зеленчуци наречена "Night Shades" (понеже това са зеленчуци, които растат през нощта се включват сладките картофи, зеления и червения пипер, доматите и патладжана). Алкалоидите се изчистват в рамките от 3 до 7 дни от организма, така, че нищо страшно няма, ако до сега сте ги приемали. Нека само уточня, че е възможно организма Ви да не се влияе от тези "Night Shades" понеже не всички хора се раждат с генетична зависимост към описаното по-горе. Ако псориазиса е съпроводен с артритни болки, само тогава е нужно да се избягва тази група зеленчуци с алкалоидни включвания.

Мнение на автора публикувано като коментар във фейсбук страницата "ЗАВЕЩАВАМ ВИ ЗДРАВЕ - КНИГАТА" в помощ на родител, чието дете страда от псориазис.


Псориазис

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)