Търсене в тази страница ...



Двама велики учени

Велики учени. В учебниците за университетите по медицина, никога не се споменават и не се изучават три неща – огромното значение на водата, на храните и откритията на две емблематични личности в областта на медицината - нобеловия лауреат д-р Отто Варбург и биохимика Д-р Ернст Кребс. Техните открития биват старателно скривани, както от студентите по медицина, така и от широката общественост, вече почти 100 години, понеже поставят акцента при лечението на хората върху водата, храната и здравословния начин на живот, а не върху лекари, лекарства и болници.

В текста по-горе на различни места обяснявам редица заболявания с липсата на прием на достатъчно вода, витамини или неправилен подбор на храната от гледна точка на нейното количествено и качествено съдържание на въглехидрати, белтъчини, мазнини, микро и макроелементи. Всички болести започват с хипоксия, хипоксията причинява ацидоза, а ацидозата води до рак или други тежки метаболитни нарушения и безброй болести. Ако хората пият достатъчно вода, хранят се правилно и се движат достатъчно ще живеят до дълбоки старини, понеже няма да изпадат в състояние на хипоксия. Така обаче лекарите ще останат без работа и за да защитят себе си в името на "хуманността" на своята професия, никога по никакъв начин няма да ви предпишат приема на правилната храна, защото нищо няма да спечелят от това, а ще ви назначат лекарства, убеждавайки ви да ги вземате цял живот. Запомнете! Всички лекарства без изключение увреждат здравето, независимо от временния им ефект върху някой от симптомите на болестта понеже причиняват ацидоза.

Запомнете и друго! Всяка храна е лекарство по-добро, от който и да е медикамент! Ето това са се опитали да кажат за поколенията д-р Варбург и д-р Ернст Кребс, но медицинската машина за пари не може да допусне подобна "наглост" от тяхна страна. Но какво толкова са открили тези двама учени?

Д-р Отто Варбург
Д-р Отто Варбург
(1882 – 1970)

Д-р Ернст Кребс
Д-р Ернст Кребс
(1911 – 1996)

Д-р Отто Варбург през 1931 г. получава нобелова награда за описанието на метаболизма на рака и свързаните с това особености на клетъчното дишане. Той открива, че раковите клетки се снабдяват с енергия анаеробно (без кислородно), а здравите точно обратно – аеробно. Туморите поставени в богата на кислород среда, каквато е характерна за здравите клетки в организма, умират. Неговото откритие описва значението на алкално-киселинното равновесие по отношение на насищането на тъканите с кислород, а именно, че бедните на кислород тъкани развиват рак. Намалете доставката на кислород, до която и да е клетка в тялото с 33% и в срок от 48 часа тя ще се превърне в ракова! Забележете – само за 48 часа! За да са богато снабдени с кислород клетките на всички живи същества е необходимо да бъдат леко алкални, както и самата среда (кръвта), която им набавя хранителните вещества. Клетките в човешкия организъм имат постоянна необходимост от запазване на pH в границите от 7,35 – 7,45. Отклонение от тези стойности са несъвместими с живота.

За да запази този крехък баланс, при необходимост, тялото използва всяка тъкан в организма за да извлича необходимите елементи и поддържа с тях лека алкалност в клетката. Ще приведа един пример: Ако не се поемат достатъчно храни съдържащи калций се нарушава йонния обмен в организма, клетъчното pH спада и за да се възстанови, организма незабавно започва да извлича калция от костите, като предизвиква остеопороза. Ако например не се приема достатъчно храна със съдържание на магнезий, то огромната част от ензимните и коензимни комплекси в тялото не ще могат да си свършат работата.

Основната идея на обяснението до тук е да ви накара да разберете, че излекуването на болестите се постига само чрез запълване на празнотите в хранителния ви режим и с добрата хидратация. Натъпкването с лекарства дава обратния резултат, понеже с тях не си набавяте липсващите хранителни вещества. Лекаря нарочно отклонява проблема насочвайки вниманието ви в посока фармацевтично замазване на последствията от болестта вместо към отстраняване на първопричината. Всеки медикамент кара организма да развива лекарствена зависимост, като нарушава метаболизма, като така се изпада в още по-дълбок недостиг на хранителни вещества за клетката. За да оправдае тази наглост, медицината е измислила прилагателното – хронични – като го поставя пред думата болести т.е. болести, с които (да) си живеете цял живот. Откровено трябва да си признаете, че до това състояние са ви довели двама души – първия сте вие, понеже не живеете разумно – пушите, пиете, прекалявате с храната, не се движите достатъчно, не пиете вода, а другия човек е изключително авторитетния, знаещия и уважавания от вас "хуманен" лекар – който и да е той.

През 1970 г. д-р Отто Варбург също така открива метод за лечение на рака с помощта на прием на калций. Спомняте ли си за дълголетието на българите? Дължи се на киселото мляко, но не само на бактерията lactobacillus bulgaricus, а и на най-богатата на калций храна  - млякото.

През 1952 г. биохимика д-р Ернст Кребс извлича в лабораторни условия за първи път екстракт от веществото амигдалин, като за източник използва кайсиеви ядки. Това вещество нарича Лаетрил, а понеже свойствата му отговарят изцяло на необходимите качества то да се причисли към водоразтворимите витамини, му дава и името Витамин В17. Биохимичното обяснение на откритието на Ернст Кребс е представено в глава "Болести, лекарства и лечение", тема "Недостиг на витамини".

Тук е мястото да повторя, че представителите на правителството и на "хуманната" медицина в САЩ са подложили на гонения и затвор всички лекари, които са се опитали в периода 1952 – 1973 г. да приложат противораковото лекарство Лаетрил на Ернст Кребс. Навсякъде в официалните страници в интернет ще прочетете, че Лаетрил-а е отровен, заради Витамин В17 и съдържащия се в него цианид, което е нагла лъжа за пред невежите и неграмотните. Защо никой не поставя въпроса за съдържанието на цианид в обикновените ампули с Витамин В12 (цианокобаламин – аптечната форма на природния метилкобаламин), които се продават във всяка аптека по света? Те съдържат 20 пъти по-голямо количество цианид! Да, обаче не лекуват рак и така не застрашават мародерите от онкологичната и фармацевтична индустрия!

В кайсиевите ядки има най-голямо количество на В17. Спомняте ли си като деца как ядяхме с шепите тези ядки и не само, че не се отровихме тогава, а и бяхме здрави и силни. Ето това не е изгодно за месомелачницата наречена съвременна медицина – лекарството срещу рак от природата. Накарайте някой онколог да ви обясни принципа на действие, на който и да е от химиотерапевтичните препарати, с които доубиват болните от рак. Няма да може, понеже ще трябва да ви каже, че тези отрови убиват както болните така и здравите клетки. Повечето лекари са престъпници, а останалите са техни безхарактерни съучастници в едно и също престъпление наречено – лекуване. Те нямат достойнството да ви поднесат истината, понеже се страхуват, че ако развалят далаверата на колегите си ще останат без работа!

Ето защо никога няма да чуете по телевизията или радиото, от вестниците или лекарите, че лекарство за рак има и че неговата профилактика, предложена от д-р Варбург, касаеща алкалността на приеманата от нас храна и неговото лечение осигурено от д-р Кребс са отдавна известни.

Цитати от изказвания на Ернст Кребс:

"Ако сте болен от рак, най-важното нещо, което трябва да направите е да погълнете максимално количество витамин В17 за възможно най-кратък период от време. От второстепенно значение е по какъв начин ще влезе той в тялото ви."

"Всяка лека промяна в технологията по извличане на амигдалина (Витамин В17, Лаетрил) кара неговата молекула да се трансформира в непознат за природата изомер. На пазара има търговци, които поставят етикет "Амигдалин" на своя "изо-амигдалин", като той не отговаря на спецификациите. Тази научна подмяна и търговска измама е недопустима и тя драстично намалява ефективността на терапията с амигдалин. Причините са най-вече политически."

"Признаха ги за виновни, за това, че продължиха да разгласяват предимството на Лаетрила в лечението на рака в нарушение на условията на пробацията, на която се съгласиха първоначално, след осъдителната им присъда от 1973 г."

"Пет часа след като изнесох лекция за рака пред аудитория от 400 човека в Лос Анджелис, стреляха по предното ми стъкло на път за Сан Франциско. На следващата вечер (на 300 мили разстояние от първата случка) простреляха и задното стъкло на колата ми. … Доктор Артър Харис бе заплашван от двама мъже с убийство, ако продължи да използва Лаетрил за лечение на пациенти."

"В историята на медицината и науката, не е известно да има хронична болест или болест на метаболизма (като рака), която да е била излекувана по друг начин, освен чрез приема на подходяща храна и физиологични способи."

"Веществото, което лекува – предпазва, а веществото, което предпазва – лекува."

"Химиотерапията и лъчелечението изглеждат привидно напредничави, ако ги сравним с древния способ, при който са пробивали дупка в главата на болния за да излезе от нея демона на болестта …. Химиотерапията е измама. Лекарите, които я практикуват, трябва да бъдат осъждани за предумишлено убийство, понеже използването на кобалт и други методи за терапия на рака в наши дни ефективно затварят врата пред пътя на излекуването."


(... или какво крият лекатите от вас?)


(Изпитаното противораково лечение)

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)