Търсене в тази страница ...



Настинка и грип

Настинка и грип. Настинката и грипа са обичайни състояния за хората с понижена имунна система особено през зимния сезон, но също и през летните месеци. Най-често лекарите ще ви предпишат антибиотично лечение в рамките от 5 до 7 дни. Те самите обаче никога няма да дадат на децата си антибиотици, понеже знаят, че са изключително вредни за чревната микрофлора, като я разрушават – убиват полезните микроорганизми. Какво правят лекарите за да излекуват себе си и семейството си от настинка? Навличат се, с много катове дрехи или се завиват с много на брой одеяла и увеличават температурата в стаята, в която се лекуват. Целта е да се изпотят обилно. При изпотяване се повишава вътрешната температура на тялото, а поради ниския праг на температурна устойчивост на вирусите, около 39 градуса Целзий, в рамките на часове те измират и настинката отминава.

Имайте предвид, че всяко повишаване на телесната температура се съпровожда с повишаване на сърдечния пулс като на всеки телесен градус увеличението на пулса е с 10 удара в минута т.е. ще е нормално, ако човек е с обичаен пулс при покой 80, то при температура от 38 градуса пулса му да е поне 100.

При поява на признаци за настъпваща настинка да се взема превантивно Парацетамол по едно хапче на всеки 6 часа и Витамин С – 3 пъти по 2 хапчета от 100 мг за 3-4 дни. При по-обострени състояния с наличие на субфибрилна температура (такава, която е до 38ОС) и фибрилна температура (над 38ОС), с цел нейното понижаване да се приема Аналгин по 1 таблетка през не по-малко от 4 часа (общо не повече от 6 таблетки за денонощие) и Парацетамол по 1 таблетка през не по-малко от 3 часа (общо не повече от 8 таблетки за денонощие) – това са дози за възрастни. Ако настинката не е остра, но все пак приема на Парацетамола и витамин С не помогне за излекуване на простудното състояние в продължение на най-много 5 дни по указаната схема, то трябва да потърсите медицинска помощ. Оскъдното облекло в студено време при жените води до настиване на яйчниците. Настиването на яйчниците води до безплодие.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)