Търсене в тази страница ...



Алергия

Алергия. Алергиите са признак за автоимунно заболяване във всички случаи. Трудността на тяхното овладяване идва от диагностицирането на точния алерген (антиген), който събужда алергичната реакция във Вас. Алергени са цигарите, полените и всички цветове, храните (ягоди, малини, чесън, патладжан, домати, и т.н.), алкохола, оцета и още редица други фактори.

Най-честите прояви са дерматит (лезии по кожата), затруднено дишане, понижен пулс (поради отделянето на голямо количество хистамин в тялото) и парене на очите. Кратковременно, но сравнително бързо действие (до 72 часа) имат анти-хистаминовите препарати (например Кларитин), но техния прием е разумно да се ограничава до 10 дни, въпреки, че при остра необходимост може да се продължи до 20 и 30 дни, но все пак те са силно увреждащи организма и не трябва да са първи избор, понеже причиняват тахикардия (ускорен пулс), а при някои мъже се наблюдава формиране на подобие на женски гърди.

Огромна роля в овладяването на алергичните състояния има хидратацията на тялото. Пийте вода по указания в глава "Вода" начин за възобновяване на нормалната хидратация. Отличен антиалергичен ефект имат Витамин С и витамин В12 - да се приема заедно с фолиева киселина от 400 микрограма. Витамин С може да се приема в дози от 500, 1000, 2000 до 12000 милиграма. Той е водоразтворим витамин и подобно на витамините от група В не се натрупва в тялото и не води до интоксикация. Ако някой ви пречи да вземате подобни количества витамин С, например личния ви лекар, като ви убеждава, че той е безполезен или токсичен в големи дози или пък, че приема му води до образуване на камъни в бъбреците, му припомнете световно известния в медицинската история факт, че откривателя на витамин С - Лайнъс Полинг заедно със свои студенти, за да покаже, че човек не може да достигне интоксикация при огромната доза дори от 12000 милиграма (12 грама) на ден си е поставял в продължение на 30 години, всеки ден, такава доза и то венозно, а както знаем венозния прием значително подобрява усвояемостта на лекарствените препарати.

Горна граница на приема на витамин С за самия себе си всеки може и сам да установи поради факта, че витамин С действа разхлабващо на организма, като при увеличаване на дозата в един момент ще получите увеличено производство на газове (метеоризъм) и след това ще получите разстройство. Тази доза ще е максимално усвояемата от организма ви, но не и токсична по какъвто и да е начин.

Относно витамин В12. При алергия ви препоръчвам подезичната форма от 200 микрограма на ден на Haya Labs за 30 дни, въпреки, че и доза от 1000 микрограма на Solgar за 10 дни също ще ви подейства отлично в борбата с алергиите. При лица с ИБС (Исхемична Болест на Сърцето), дозата е по 100 микрограма през един ден в продължение на 2 месеца. Фолиевата киселина (Витамин В9), която трябва да вземате заедно с В12 за по-доброто му усвояване да не надвишава дневната препоръчвана доза от 400 микрограма - такава е и най-често предлаганата аптечна разфасовка на таблетки. Има голяма вероятност витамините от група В да предизвикат ярки и запомнящи се сънища. Нищо страшно. Просто тези витамини значително подобряват работата на вашите неврони, съответно на мозъка като цяло.

Медикамент, който можете да приемете в момент на инцидентна проява на алергична реакция е Алергозан.

При каквато и да е алергична реакция, лекарите винаги ще ви предпишат приема на кортикостероиди. Важно е да се уточни, че кортикостероидите, а и всякакви стероидни препарати са силно увреждащи организма, като водят до рак. Вредата от кортикостероидите настъпва веднага, понеже те снижават естествените сили на имунната система, като подтискат нейната функция и организма започва да разчита все повече и все повече не на собствените си сили за защита, а на външния фактор приеман с тези препарати. Така се влиза в спиралата на кортикостероидната зависимост, от която излизане няма, повтарям – излизане няма.

Как да избегнете анафилактичен шок (в следствие на задушаване) при ужилване или ухапване от пчела, оса или паяк вижте повече тук.

Описание на проблемите свързани с хистамина и астматиците вижте тук.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)