Търсене в тази страница ...



Полиневропатия

Полиневропатия. Майка ми страда от диабет повече от 10 години. Преди няколко години тя повика личния си лекар на преглед да изкаже мнение и да предпише лечение за вече станалата постоянна пареща болка по табаните, която диабетиците изпитват, заради едно от неговите усложнения наречено полиневропатия – засягане на нервите на ходилото, което в напреднал етап може да доведе до развитие на варикозни рани и ампутация на крака!

От прегледа не произтече абсолютно нищо за майка ми и нещата си останаха в сферата на пожеланията от рода "Ами така ще е занапред"! Добре де, но не след дълго аз започнах да чета медицина, понеже видях, че лекарите в световен мащаб намаляват, а и стават все по-неграмотни, а силно желаех да помагам на семейството си в моменти на страдание. И така в процеса на самообучението си по медицина се натъкнах на интересен, но твърде елементарен от медицинска гледна точка факт, че витамин В12 подобрява значително нервната проводимост т.е. ако сте със счупена или травмирана ръка и е засегнат прилежащия нерв, то първото, което трябва да се предпише за скорошно оздравяване на нерва са витамините В12 и В9.

Тогава ми хрумна, че може би проблема с полиневропатията на майка ми ще се повлияе от В12 и В9. Направихме лабораторни изследвания за нивото на В12 и В9 на майка ми и се оказа, че запасите и на двата витамина в нейния организъм са критично ниски, много под долната физиологична граница. Веднага извикахме (и това се оказа за последен път) личния ни лекар отново за консулт по отношение на ниския В12 и В9, като при оглед на резултатите той заключи само, че нямало страшно, майка ми щяла да си навакса витамина с храната! Ужас! Не исках да слушам повече и веднага започнах да търся начин, майка ми да започне да приема колкото е възможно по-скоро В12 и В9. В обяснението си за недостига на В12 и В9 в раздел "Недостиг на витамини" съм дал повече разяснение по отношение на начина и особеностите на приема на двата витамина, затова ще прескоча тези обяснения и ще отида на момента, в който след няколко месечен прием на витамините В12 и В9 "О, чудо!", паренето от полиневропатията след близо 10 години започна да изчезва и накрая не остана и спомен от него!

Извода е – четете за да сте здрави, да не Ви мотаят по кабинетите и да ви унижават и подмятат като ненужен парцал.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)