Търсене в тази страница ...



ПРОФИЛ НА ЧИТАТЕЛЯ

Профил на читателя. Статистиката на посещенията в интернет сайта на книгата в зависимост от източника на интернет трафик – новинарски сайтове, Facebook или органичен трафик (трафик от търсене в търсачките като Google, Yahoo и т.н.), както и профила на купувачите на книгата показват много интересни зависимости по отношение на грижата за собственото здраве на хората с различно образование и интереси.

Прави силно впечатление, че посещенията от новинарските интернет сайтове, от които читателя е разбрал за книгата и е влязъл в сайта на "Завещавам Ви здраве", се характеризират с прочитане на онази част от книгата, която е свързана с превенция на различните заболявания и най-вече правилата за здравословен начин на живот – как и кога се пие вода, коя е полезната за организма храна и защо ни е нужно да се движим, за да избегнем болестите. В последствие една част от тези читатели си закупуват книгата и то доста често в няколко екземпляра, като предполагам, че тяхната съвест и интелигентност се проявява в желание да подарят ценните знания описани в книгата на деца и близки. Проучването на тези купувачи в интернет показва, че най-често (в 85% от случаите) са хора с висше образование, които работят в сферата на интелектуалния труд. Това са собственици на малки и дори големи фирми, хора на изкуството, учители, юристи, диетолози и общопрактикуващи лекари, служители в президентската и правителствена администрация, инженери, икономисти и др.

Обратното на всичко казано до тук се отнася за другата основна група посетители на сайта, а именно посетителите от Facebook. Това, което те четат е само и единствено частта от книгата свързана с болестите. Те никога не поглеждат предупрежденията и препоръките за здравословен начин на живот и всекидневните указания за здраве свързани с полагането на дисциплина и усилия, които в крайна сметка ни правят здрави и доволни от собственото ни съществуване.

Защо е така? Мога само да изкажа предположение, но лично за себе си съм убеден, че тази група посетители от така наречените "социални мрежи" поради ниския им интелект и особено ниската им образованост (в крайна сметка на всички е ясно, кои хора висят по цял ден във Facebook) се съсредоточават в изчитане на описаните патологични състояния в стремежа си да намерят онази панацея ("лек за всичко"), чрез която да спрат болката и страданието, само за да продължат саморазрушителния си начин на живот, а именно – прекаляване с храна, алкохол и цигари. Тези хора нямат интелекта да разберат, че без отстраняване на причините, за която и да е болест, тя ще се повтаря непрекъснато с още по-силни последствия. Промяната обаче изисква силна личност и преданост към семейството, което също страда когато Вие страдате. Хората от тази група читатели не са в състояние нито да изпитат подобна загриженост, нито имат подобни качества.

Извода е много печален – онези, които са полагали още от деца денонощен труд, за да се образоват, са наясно, че всяко нещо на този свят, включително и здравето, се постига с умереност и труд, който необразованите не са положили като деца и не са склонни по никакъв начин и причина да положат и в зряла (ако това е въобще точната дума) възраст в полза на собственото си здраве и това на семейството си. Отново и отново се потвърждава философията на социалната несправедливост, залегнала от хиляди и хиляди години в човешките общества, че умните носят глупавите на гърбовете си. За темерутщината на едни, с труда и чувствителността си плащат други.

Посещаемостта на сайта към датата на написване на тези редове (25.11.2016 г.) е в границите от 400 до 800 уникални посетителя дневно, така, че представената статистика и изводите от нея се базират на 4 месечен период от време, през който на сайта е имало около 70,000 посетителя.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)