Търсене в тази страница ...



Деца и психично здраве

Деца и психично здраве. Психичното здраве на децата се определя от културната и интелектуална среда у дома. Тя трябва да е спокойна и уравновесена.

В семействата, в които битуват престорени и криворазбрани цивилизационни ценности, липсата на достатъчна загриженост съчетани с елементарно невежество са основен фактор съпътстващ отглеждането на децата. Говоря за денонощното им стоене и отрастване пред телевизора, вместо да им се чете книжка и в по-късна възраст отново денонощното стоене пред компютъра, без да се приучват на любов към книгите. Сам по себе си телевизионния екран е източник на силно светлинно лъчение, което натоварва очите и повишава вътреочното налягане, но страшното идва от там, какво се гледа. Мързеливите татковци и майки си имат чудесна отмяна – анимационните филмчета по телевизиите. 99% от тях включват сцени на насилие, изпълнени от зловещи "герои", които се ругаят и гримасничат с изродски физиономии на фона на изключително агресивни крясъци и зомбиращи мелодии. Бързата смяна на кадрите е уморителна дори за зрял човек, а малкото мозъче на детето направо експлодира след 10-15 минутен престой пред подобна здравна инквизиция. Постепенно детето развива фобии и страхове, които поради крехката си възраст не може да изкаже и сподели. Когато пък се научи да борави някак с компютър, таблет или телефон започва безконтролното зомбиране с игри, чиито сценарии отново включват кървища, побоища и демонични създания със заробваща съзнанието игрова (разбирай житейска) "мисия".

Както споменах това е много "удобно" за родителите, понеже така си пият кафенцето на спокойствие, докато до тях или в другата стая отраства човече с болно съзнание! Замислете се какво причинявате на децата си когато ги изпращате на заточение пред телевизионния екран и бездната на компютърната и интернет помийна яма. Визуалните модели, с които те отрастват залагат бомба в тяхното бъдеще, от която ще пострадате сериозно и вие!

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)