Търсене в тази страница ...



Каква вода да пием

Каква вода да пием? По възможност пийте минерална вода, колкото може по-алкална. Аз използвам вода от Горна Баня извор номер 3. Защо? Защото съм измерил, че точно тази вода дава реакция на pH лакмуса от 7.5 единици (леко алкална), докато останалите минерални (изворни) води на българския пазар са с кисело pH. Не се заблуждавайте от етикета на пластмасовите бутилки, на които е написано почти винаги pH 9,2 – 9,7. Това е pH на водата при извора. Докато достигне до Вас поради причини, които няма да уточнявам тук водата губи част от алкалното си съдържание. Повече за значението на алкалността и измерването на киселинността съм описал в глава "Медицина и Физиология". 

И така, пийте алкална вода. Водата от чешмата да се отбягва категорично! Водопроводната система, в която и да е страна по света е място за развъждане на микроби от всякакво патогенно (болестотворно) естество. Безкрайния брой помпи, клапи, утайници и филтри, през които преминава водата добавят вредни за здравето елементи, а нейното хлориране, извършвано с цел дезинфекция не само не върши никаква работа, но я прави с отвратителен вкус за пиене. Хлора води до образуването на диоксини, които са опасни за човешкия организъм.

Случайните минерални извори пръснати из цялата страна могат да са източник на отлична вода, но могат и да са причина за много болести. Съвета ми е да не пиете от източник, който не сте изследвали в лаборатория за тежки метали, соли, макро и микроелементи, pH. Най-често минералните води се предлагат в пластмасови бутилки за еднократна употреба. Имайте предвид, че те отделят във водата токсични вещества при нагряване и излагането им на пряка слънчева светлина, затова съхранявайте бутилката на сянка и след нейното изпиване не я използвайте за да наливате там отново течности. При многократно използване с течение на времето по нейните стени се натрупат микроби, които не ви трябват.

Едно допълнение за хората, които смятат да емигрират в САЩ. Тази държава е най-големия концентрационен лагер в света. Там населението е подложено на безпрецедентно радиоактивно облъчване породено от стотиците ядрени експерименти, провеждани на нейната територия с десетилетия, като остатъчната радиация ще облъчва всичко живо още столетия напред. Освен, че 92% от храната в САЩ към 2005 г. е генно модифицирана (ГМО), то и закона не изисква да се отбелязва на опаковките на храните ГМО произхода им. В училищата им задължително се поставят автомати за продажба на уникално вредните чипс и кока-кола, от което американците пълнеят до зашеметяващи размери, а водата им бива флуорирана (хлорирането е друг процес) като оправданието за това е постигане по-добро здраве за зъбите, а всъщност флуора е най-реактивния елемент в природата, който навлизайки в мозъка причинява тумори. Нека припомня, че официално одобрените начини за "лечението" на рак в САЩ към 2013 г. е бизнес за 400 милиарда долара годишно, а в световен мащаб за над 1 трилион долара. Статистиката от началото на флуорирането на водата през 1970 г. до сега показва трагичното увеличение на децата родени със синдром на Даун в САЩ от 1 на 5000 през 1975 до 1 на 50 през 2012 г., "грижите" за които са отново мултимилиарден бизнес в тази прогнила държава.

|

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)