Търсене в тази страница ...



Месо и колбаси

Месо и колбаси. Месото е нужно. Месо трябва да се яде през 3-4 дни. С него не бива да се прекалява, понеже силно подкислява организма. То трябва да е прясно. Месото, което и да е и от където и да е закупено или отгледано в домашни условия вече е само и единствено ГМО. Но как така, дори и домашното? Ами замислете се. С какво храните животните си? От къде купихте храната им? Отгледахте си я сами? Добре, а от къде купихте семената? А, защо си купихте семена, а не използвахте от миналогодишната реколта? Не покълват? Да, защото във всички ГМО храни има рецесивен ген-убиец, който прави семето негодно за самовъзпроизводство. Ето ви 100% доказателство, че месото винаги е на 100% ГМО. Така е и с пилетата, така е и с всички животни, които се хранят с люцерна.

Както казах без месо обаче не може! Въпреки това, винаги се намират хора, които да твърдят, че в зеленчуците и зърнените храни се намират всички 20 аминокиселини, необходими на организма и консумацията на месо не е нужна. Да, всички тези 20 аминокиселини присъстват в някои редки и екзотични зеленчуци и зърнени храни, но има едно голямо "но" и то изчерпва глупостта на подобни твърдения, а именно, че в лабораторни условия, под микроскоп може и да се намерят всички тези аминокиселини, сред 200 различни продукта от растителен произход, но в какво количество? Отговора е: В количество, което клони към нула т.е. толкова нищожно количество, че все едно не съществува. Излиза, че за да си набавим нужните аминокиселини всеки път когато сядаме на масата трябва да изяждаме по една планина със зеленчуци и зърнени храни, което е значително извън нормалните човешки способности. По-нататъшни коментари едва ли са нужни.

Изложените до тук факти са причина вегетарианците да изглеждат по-стари, с изпити лица, с уморен вид, без радост, с матови очи и тъжен поглед. Всичко това поради липсата на месо! Друг нелеп аргумент на вегетарианците е, че на кравите и конете нищо им нямало, а пък те цял живот я карат на трева. Подобни комични аргументи будят у здравомислещия човек само съжаление към тези, които ги изказват. Кравите имат съвършено различно устроена храносмилателна система от нас. Те складират погълнатата трева в стомаха си и там тя започва да ферментира. Ако при хората се случи подобно нещо те ще загинат до 24 часа дори само от образувалите се токсични газове. Конете не пасат само трева, те ядат и овес, а овеса е високо протеинова (белтъчна) храна, точно такава, каквато ни трябва на нас хората, но ние си я набавяме с месото в количество и качество, което обаче конете постигат чрез овеса. Предлагам на всички вегетарианци да преминат само на кравешка или конска диета и да видим колко дълго ще просъществуват на белия свят. Отговора е ясен. Нито ден! Замисляли ли сте се по каква причина ние хората имаме чифт кучешки зъби? Понеже сме наследници на приматите, а те са месоядни! До момента не съм виждал тревопасни с кучешки зъби! А, Вие?

Единствено и само в месото се съдържа критично важния за организма витамин В12, който заедно с фолиевата киселина (витамин В9) при синергичното (взаимозависимото) им действие участват в синтеза на три от заменимите аминокиселини в човешкото тяло, които пък са прекурсори на ДНК молекулите в ядрата на нашите клетки. Без правилно синтезирани ДНК молекули ние умираме! В нито едно растение няма да намерите витамин В12! Ние хората синтезираме Витамин В12 в дебелото си черво, но го усвояваме в тънкото. Разбирате ли парадокса? Не можем да го използваме, понеже посоката на придвижване на съдържимото в червата Ви е ясна. Този парадокс има отражение в природата. Сигурно много пъти сте виждали как зайците, кучетата, котките ядат изпражненията си. Предполагам обаче, че до сега не сте знаели защо го правят. Няма нищо неестествено, а напротив, това е закона на природата. В изпражненията има витамин В12. Не в растенията, а в изпражненията! Както и в месото разбира се – най-вече в черния дроб, който е нашия склад за В12!

Колбасите предлагани по магазините са тема, която ще засегна бегло, понеже там принципа е – да не се купуват никакви колбаси, никога, по никакъв повод! Всички кренвирши, луканки, салами, шпекове и т.н. още стотици техни производни са тъпкани със соя, оцветители, канцерогенни овкусители, като натриев нитрит и т.н. и т.н. Ако човек има щастието да го поканят на домашно приготвена луканка или наденица, тогава положението е съвсем друго.

Знаете ли, че в долните пилешки бутчета се натрупват всички токсини от ГМО храната, с която хранят пилетата? В Русия им викат "Бутчетата на Буш", понеже точно след края на Студената Война, в периода 1989 – 1993 г., когато президент на САЩ беше Джордж Буш – Старши, неговата администрация започва да изпраща всяка година "дарения" към Руския народ под формата на долни пилешки бутчета. Доставките продължават 10 години подред, докато идва момент, в който руските учени при по-обстойно изследване на партидите установяват с ужас огромното количество токсини, което се концентрира в долните бутчета на отглежданите с ГМО пилета в САЩ.

Ще завърша темата с опушването на месата. Прочетете за пушените кашкавали и сирена по-горе, заключенията са същите.

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)