Търсене в тази страница ...



Защо екстремното напълняване е пандемично?

Напълняване. Белтъците (на запад ги наричат протеини) заедно с липидите са основните градивни елементи на клетъчната мембрана. Организма ги използва и за синтезирането на ензими чрез рибозомите. Ензимите са онези катализатори или инхибитори на биохимичните процеси в тялото ни, без които тяхната регулация спира и настъпват всякакви аномалии водещи в крайна сметка до мутация на ДНК в ядрото на клетката и клетъчна смърт, а както вече казах мутиралата ДНК се експресира под формата на рак.

Бедната на белтъци храна и най-вече генно модифицираната (ГМО), приета под формата на токсични боклуци като чипс, вафлички, снаксове, кроасани, шоколадови десертчета, гризки, безалкохолни напитки – кока-кола, фанта, спрайт, безброй химични сокове, и т.н. почти не ни осигурява полезни вещества. Основната роля на стомаха и червата е да разградят храната и съдържащите се в нея белтъци до аминокиселини, така че клетките в организма ни да изградят от тях човешки белтъци. Какво става на практика? Ние поглъщаме високо енергийни въглехидратни храни, но тяхната хранителна стойност за организма е нулева по отношение на останалите 99% от биохимичните ни нужди. Тялото ни възприема тази промяна в режима на хранене като заплашваща енергийните му необходимости, първостепенно обусловено от егоизма на мозъчните клетки, които винаги биват първи обезпечени както с кислород, така и с вода. Тялото влиза в режим на натрупване на енергийни запаси под формата на подкожна мазнина в огромни количества, която е един от основните източници на енергия за клетката и за тялото като цяло и в крайна сметка така напълняваме колосално, понеже адипоцитите се разширяват до 4 пъти, след което тялото произвежда и пълни нови и нови и нови мастни клетки. Дори да искаме да отслабнем трябва да изчакаме 8 години за да настъпи апоптоза (програмирана клетъчна смърт) на ненужните за тялото адипоцити, за да могат те да се фагоцитират (образно казано да бъдат изядени от макрофагите) и да се отстранят от тялото.

Още един пример за хранително самоубийство – това е белият хляб, който трупа калории, но всъщност той е "мъртва" храна понеже в него няма нищо полезно. Но как така ще каже някой, той е толкова вкусен? Да и това е всичко. Опит проведен с мишки хранени с бял хляб в продължение на 90 дни и контролна група мишки хранени с пълнозърнест хляб за същия период показва, че 75% от мишките хранени с бял са умрели, докато всички хранени с пълнозърнест хляб са си живи и здрави. Това е така, понеже в обвивката на зърната са съсредоточени минералните елементи извлечени от майката земя - витамините, микро и макроелементите, а сърцевината на зърното се явява енергийния запас на растението – механичен сбор от кондензирани глюкозни молекули - нишесте. В природата този енергиен запас има смисъл за осигуряване на бъдещото растение с енергия, при покълването му в почвата, но за човека тази енергия носи минимални ползи. Какъв е извода от тъпкането с ГМО и други боклуци – ядем до пръсване, а всъщност сме биохимично гладни.Защо екстремното напълняване е пандемично? Напълняване

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)