Търсене в тази страница ...



Захар и подсладители

Захар и подсладители. Захарта е коварен приятел. С нея трябва да се внимава. Съставена е от глюкоза и фруктоза т.е. тя е дизахарид. Произвежда се от захарна тръстика и в 50% от случаите тя е ГМО. Използвайте много внимателно захарта в дневния си режим. Прекаляването със захар води неминуемо до захарна болест. Натоварва се панкреаса. Трупат се излишни килограми под формата на подкожни мазнини, ако енергията, която ни дава захарта не се използва на момента.

Въпреки, че глюкозата се използва за гориво на клетката и по-точно на митохондриите в нея за производството на енергетичния АТФ (споменах го по-горе), то черния дроб синтезира от храната за нас глюкоза под формата на глюкоген през цялото време. Голяма заблуда е да се мисли, че енергията, с която живеем трябва да идва от захарта. Тя идва от всяка една храна. Захарта е по-ниско калорична от меда.
Колкото и да е вредна захарта обаче, то подсладителите, които винаги са ракообразуващи, са 200 пъти по-сладки от нея. За да сте здрави никога не си купувайте каквато и да е храна в състава, на която са използвани подсладители. Можете да ги откриете лесно по опаковките. Маркирани са с Е950 до Е956. Влагат се в почти всички кроасани, кифли (дори и тези от баничарниците), "натурални" сокове, кока-кола, спрайт, фанта, пепси, оцветените газирани лимонадки от всякакъв вид.

Интересен факт е, че в кръвната плазма се съдържат само 5,7 гр. глюкоза, които при усилена работа могат да ни стигнат като енергия за 15 минути. Като цяло тялото ни съхранява около 340 гр. глюкоген, като 150 гр. от него са в черния ни дроб, останалите в мускулите. Това е значително количество енергия. Нужно ли е да добавяме излишни количества към нея. Не разбира се. Ако можете да не използвате захар най-добре. Все пак живота има нужда от малко разкош и радост, затова я карайте умерено.захар

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)