Търсене в тази страница ...



Детска кухня

Детска кухня. Майка ми е човек отдаден изцяло на семейството си и аз отраснах с чудесна и питателна храна, приготвена с отлично качество, асортимент и перфектна хигиена в домашни условия.

На партера на блока, срещу който живеех с родителите си, се помещаваше детска кухня. Това беше още по комунизма, но до ден днешен на същото място се запази и предлага тази услуга. Въпреки, че не осъзнавах какво виждам през прозореца като дете, все пак пораствайки, постепенно ми направиха впечатление, много неща. Например, че детската кухня се захранва с храна пренасяна в едни очукани, мръсни зелени баки от по около 20 литра. Те пристигаха с един ЖУК (руска високо проходима кола), който беше гнусен, точно колкото и баките с храната. Като ги гледаш можеш да повърнеш на момента. Стоварваха ги на земята пред детската кухня, в близост, до която имаше контейнер за боклук (по-възрастните ги помнят, бяха като танк с по три капака от всяка страна, но без оръдието отгоре), който се разтичаше най-редовно, понеже дъното му беше изгнило с годините и хората с обувките си разнасяха всякакви зловония точно на пътя, на който се поставяха тези баки през деня. Едни дебели лелки след това излизаха и прибираха баките някъде вътре в блока. Междувременно се тълпяха отегчени майки с колички и бебета в тях, на опашка, като този зловонен театър на държавната и майчина "загриженост" се развиваше пред очите на всички. Лелките им отсипваха в канчета и съдинки и те доволни се разотиваха, понесли помията, с която някои хора дори прасетата си нямаше да нахранят, за да я дадат на децата си и да отбият номера.

Когато се родиха моите деца, разказах на съпругата си, тази жалка история, свидетел на която бях повече от 20 години, преди да се преместя да живея в друг квартал, а именно, че детската кухня в този примитивен и зловещ вариант е за деца, чиито майки нямат сърца, а камък в гърдите си. Понеже в България почти всичко е фалш и мързел, тези детски кухни запазиха същите си характеристики. Ето защо не желаех децата ми да получават газена от плъхове и хлебарки храна, приготвяна от нечистоплътни лелки, които ходят до тоалета и след това не си мият ръцете. От къде зная ли? Който иска да знае всичко може да научи. Не само, че това е очевидно, от мръсните им престилки и начина, по който изглеждат, а и от информацията, която ХЕИ (днешно РИОКОЗ) пускаше и пуска до ден днешен в средствата за масова информация относно епидемии от салмонела възникващи от служителки в детска кухня, които имали навика да ходят до тоалетна и да не си мият ръцете. Това вече не е новина за никого.

Там където живея сега, моите съседи си имат две момчета. Като бебета майка им ги хранеше само и изключително от детска кухня. Жената не работи от както я помня вече 17 години, а съпруга й е човек с изключително доходна професия. След време смениха детската кухня с поръчка на храна по телефона, денонощно.

Децата хранени по този начин – детска кухня и поръчка на храна по домовете стават слабички и недорасли. Нормално е в първи клас, на седем години, детето да тежи около 30 кг., като хранените на детска кухня изостават в развитието си и в първи клас са едва 15-20 килограма. Съседчетата ми са поредния пример! Здравословните последствия са ужасяващи и развиващи се години напред във времето, предвид бактериалната атака, на която биват подлагани децата получаващи тази "храна". Майките на такива деца ги мързи да им готвят. Това са същите онези майки, които се изпотрепват да палят цигара след цигара в тяхно присъствие по барчетата, но не и да отделят време за здравословно хранене на малките същества. Същото важи и за много непушачки разбира се. Голяма част са финансово осигурени и разполагат с цялото време на света, но за тях наличието на дете е просто социална придобивка, кич, чалга, нещо, с което да се похвалят във Фейсбук. Иначе в интернет е пълно със сигнали от "възмутени" майки, които редовно намират плуващи "неща" в супичката или десертчето взети от детската кухня.

Децата не са експеримент или вещ, те изискват пълно внимание, отдаденост и грижа. Липсата на време за тяхното съзнателно и отговорно отглеждане, поради самовнушения за собственото ни величие в преследване на "кариера" или някакъв "имидж", е безочие и личностна деградация!

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)