Търсене в тази страница ...



Високо кръвно налягане

За високото кръвно налягане и неговото лечение с правилния прием на вода и сол съм писал по-горе в книгата в раздел "Водата, най-добрия диуретик", а тук само ще споделя още няколко мисли. Много хора се плашат от близките граници на кръвното налягане, но всъщност това състояние показва здраво сърце. Обратно - прекалено раздалечените граници са патологични.

При високо кръвно налягане легнете. Това е първата и най-бърза мярка за неговото намаляване. Преди това обаче изпийте 1,5 литра вода постепенно за 15 минути. Водата е диуретик и ще ви свали кръвното. При някои хора високото кръвно налягане се изразява в усещане за тежест във врата, при други обаче хипертонията протича безсимптомно. Много хора през живота си не намират никакъв смисъл да си мерят кръвното налягане, а всъщност не подозират, че развиват от години високи стойности и в един момент получават инфаркт или инсулт и умират без дори да са имали изразени клинични симптоми. Подобна небрежност е неоправдана, понеже тези хора са можели с малко предвидливост и разум да удължат живота си значително.

Медикаментозното сваляне на кръвно налягане може да осъществите чрез интрамускулна инжекция в седалищния мускул на 1 ампула Хлофазолин 150 микрограма/мл с инжекционен разтвор 1 мл и 1 ампула Деган от 2 мл /10 мг.

Говора е част от симпатикусовия дял на вегетативната нервна система. Именно тази част ускорява сърдечния ритъм, когато говорим, а заедно с това се повишава и кръвното налягане. Бъбривците трябва да имат това предвид, особено по-емоционалните от тях.

Очите, очния нерв и респективно зрението се контролират отново от симпатикусовите нерви. Когато четем книга, кръвното налягане расте. За хората с хипотония това може да е относително полезно, но за хипертониците може да е много опасно, особено ако са вглъбени в четивото и не усещат, че с тях се случва нещо фатално. Още по-утежняващо обстоятелство е четенето по гръб, когато книгата е над главата. В това положение, поради земното притегляне, кръвта не достига нормално до мускулите на очните ябълки и в състояние на атрофия (лошо оросяване) компенсаторната реакция е насочена към повишава на кръвното налягане. Нататък. Четенето на тъмно разширява зениците, за да влиза повече светлина към ретината и макулата, което увеличава вътреочното налягане, респективно кръвното налягане.

Взирането в екраните на мобилните телефони обаче е най-влошаващо хипертонията. Значителната близост на очите до екрана, ситния текст или символи и честотата на опресняване на екрана предизвикват взрив от патологични смущения в нервната и сърдечно-съдова система.

Привеждането напред в седнало положение притиска коремната кухина и всички органи в нея към краката, а това води и до притискане на феморалната артерия. Сами разбирате, че притискането на кръвоносен съд предизвиква неговото стеснение и по законите на хидравликата, която е част от физиката на флуидите, за да се запази дебита на кръвта, преминаващ като поток за единица време през даден кръвоносен съд с определено сечение, е нужно да се увеличи скоростта на преминаващия флуид, в случая кръвта. Ето защо по чисто физико-математически причини това води до увеличаване на кръвното налягане за преодоляване на намаления от притискането на феморалната артерия кръвоток. Точно такава е ситуацията когато работим например с компютър поставен на ниска холна масичка, а ние сме седнали на дивана. Измерете си кръвното след не повече от 10 минутна работа в това положение и ще разберете за какво говоря.Високо кръвно налягане

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)