Търсене в тази страница ...



Увод

Книгата цели да допълни вашите практически познания и умения за справяне с всекидневните болестни състояния, както и да разкаже на популярен език основните теоретични принципи касаещи функционирането на човешкото тяло. Нейното написване се породи от желанието ми да предам на моите деца, натрупаните с годините от мен и моята съпруга опит и знания свързани със здравословния начин на живот.

Въпреки, че книгата няма претенциите да е изчерпателна, то в нея са засегнати теми, които касаят ежедневните ни неразположения и навици – полезни и вредни, с които живеем. Това е едно практическо ръководство за разумен и здравословен начин на живот, за хора с дисциплина и индивидуалност. В нея се обяснява всеки отделен случай, само и единствено базирайки се на академично знание, получено от учебниците по медицина, както и от официални статии, и научни трудове на нобелови лауреати, и изтъкнати учени в областта на медицината, по-специално - биохимията, микробиологията, физиологията. Написаното в текста не са мои предположения, а изложение стриктно придържащо се към натрупаното с хилядолетия академично знание на безброй много медици, още от времето на Хипократ, относно човешкото здраве. Повествованието влиза в остро противоречие с практиката и неграмотността на т.н. съвременни лекари, подопечни на фармацевтичните компании до самозабрава, но всъщност противоречие с истинската медицина, такава, каквато е в учебниците, няма.

Книгата отправя задълбочен взор и към труда на автори (отново медици), които биват наричани от хората без медицинска образованост, лекари практикуващи алтернативна медицина. Именно техните търсения и открития, които биват усърдно скривани от широката публика, са най-ценните бисери, които стоят в короната на медицинското познание, чиито символ е книгата "Завещавам Ви здраве".

Като родители сами знаете, че децата са си деца, те не слушат какво им повтаряме по хиляда пъти. Когато става въпрос за здраве обаче е нужно да сме най-настоятелни. Мъдреца е казал: "Глупавият помни, умният записва". Ето защо реших, че единствения начин, по който мога завинаги да им оставя тези знания е с настоящата книга. Без нея, евентуално може и да си спомнят това и онова, което съм им говорил, но съвсем друго е да разлистят страниците и да прочетат всички подробности, които съм им поднесъл с цялата си грижа и любов! Аз самия съм отгледан с обич и грижа, като чувствам за свой дълг да предам тази човечност на своето поколение.

Искам децата ми да бъдат преди всичко здрави и щастливи хора, като съм уверен, че описаното в тези страници ще спомогне много за осъществяването на тази моя мечта.

И накрая - живейте така, че да избегнете срещата със "специалистите" от здравната система, но ако все пак ви застигне болест – четете много и мислете дълго, никога не се доверявайте сляпо и безропотно на неграмотните и алчни лекари, за които винаги ще бъдете само и единствено средство за забогатяването им.

Най-добрия лекар сте си сам вие.Увод

175B06F116106022A1A

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)