Търсене в тази страница ...Висок сърдечен пулс

Висок сърдечен пулс се причинява от липса на достатъчно кислород в организма. При това състояние хеморецепторите от Glomus Caroticum измерват кислородната сатурация (насищане) и инхибират (забавят) работата на вагусовия нерв с цел увеличаване на пулса и запазване на кислородното снабдяване на мозъка. Висок пулс се причинява и от прекалено напълване на стомаха с храна. Ако това се случи разтворете в малко вода 20 – 30 капки тинктура глог и изпийте сместа. Може да вземете успоредно и една таблетка от растителния екстракт Алора (продава се по аптеките).

Помощ оказват и таблетките Валидол и Неуропан (валерян, глог и мента) – успокояват нервната система, като активизират работата на вагусовия нерв за намаляване на пулса.

Пулса се контролира с волята, така, че може да го успокоите като започнете да дишате по-бавно.

Отслабнете като дългосрочна мярка за неговото намаляване. Всеки сърдечен ритъм с честота над 80 удара/минута при покой е патологичен. Антихистаминовите препарати увеличават пулса. Прекомерното увеличение на хистамина в тялото (например при алергии) води до нисък пулс. Високия пулс може да е в следствие на дефицит на витамин В12, затова неговата стойност и тази на хомоцистеина трябва да се изследват, понеже при дефицит на В12 се нарушава кръвотворенето, съответно производството на хемоглобин, а от там се намалява преноса на кислород до тъканите и органите. В резултат сърцето отново започва да учестява ритъма си. Последно – причина за повишаване на пулса е и влошената работа на щитовидната жлеза. Ето защо, за пълната функционална характеристика на щитовидната жлеза е необходимо изследването на: FT3 (трийодтиронин), FT4 (тироксин) и TSH (тиреотропен хормон).
Висок пулс

Завещавам ви здраве лого


ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА

ЗА КНИГАТАХеликобактер пилори
ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ) НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ

Лабораторни резултати проверкаСправочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга
ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health LegacyPrivacy Policy (Декларация за поверителност)