Търсене в тази страница ...



Хистамин. Обезводняване. Самосмилане. Ахлорхидрия

Хистамина е невротрансмитер, който служи за разпределяне на водата в тялото. Когато то е дехидратирано се секретира огромно количество хистамин с цел по-прецизно разпределяне на водата към органите и мозъка, за сметка на съединителната тъкан и кожата, с цел запазване функционирането на организма. Ето защо алергичните реакции се проявяват като кожни лезии (деградация и малформация на кожни клетки – израждане, мутации, пролиферация (уголемяване)), подуване на носната и очна лигавица, възпаление на бронхите. При обезводняване в бронхите се увеличава рязко количеството на хистамина, за да се преустанови сгъстяването на кръвта и за да не се отделя вода от нея в дробовете и от там към атмосферата при издишване, а за да се запази в кръвната циркулация. Извода е, че увеличения хистамин в белите дробове води до бронхоспазъм за запазване на водата в тялото, като реакция срещу обезводняването му. Този механизъм за запазване на вискозитета на кръвта е пряко свързан с механизма на получаване на инфаркт, описан подробно в тема "Дехидратацията, основна причина за инфаркт" по-долу. Въпреки, съвършенството на природата, изпозлвайки хистамина, за да компенсира нашата безразсъдност да не пием вода, то всяко нещо на този свят си има граници и в крайна сметка кръвта започва да се сгъстява до степен предизвикваща сериозна тромбоцитна агрегация, образуване на съдови "запушалки" (тромби), които запушват някоя коронарна артерия и се стига до инфаркт. Отделен е факта, че дехидратацията е основния причинител и на хипоксията (клетъчен кислороден глад), която води до исхемия (недостатъчно снабдяване на органите с кислород), тя пък се изразява в подкисляване на организма и от там до базовото условие за анаеробно развитие на тумори.

Както казах по-горе, дехидратацията усилва отделянето на хистамин, а той на вазопресин. При определена степен на дехидратация и влияние на вазопресина, се секретира интерлевкин 1 (IL-1), а той активира интерлевкин 6 (IL-6) и туморния некротичен фактор (TNF). Това са вещества, които обичайно се борят с външни патогени (антигени), но в случай на дехидратиране, поради липсата на антигени, действието им се насочва към собствените ни клетки и тъкани, в които навлизат и предизвикват тяхното саморазрушаване, с цел осигуряване на ресурси (аминокиселини и пептиди), нужни на дехидратираните клетки, които поради липсата на вода метаболизма не е могъл да осигури по нормалния физиологичен път. Интерлевкин 6 и TNF активират ензими наречени протеази (ензими разлагащи белтъците) в клетъчната мембрана и на други места в клетката, като протеазите започват да разрушават белтъците и да фрагментират (накъсват) ДНК спиралата. Това самосмилане и разкъсване на ДНК води до генни мутации в клетките и рак.

Липсата на вода в организма предизвиква и ахлорхидрия, понеже водата съставлява 98% от защитния лигавичен слой на стомаха, а когато няма достатъчно вода за него и за да се предпази лигавицата от силната солна киселина, спира нейното производство. За да се абсорбират цинка, магнезия, мангана, селена и други съществени за здравето минерали е необходима киселина. Липсата на тези минерали при обменните процеси в тялото води до неврологични болести като множествена склероза, алцхаймер, паркинсон и др. Тези патологични състояния се предизвикват и при ниски нива на витамин В9 и В12, като това е втория, но също така мощен механизъм за начало на тези болести. Комбинацията от двете е най-честата причина за възникването им.

И последно дехидратацията и/или неправилния прием на вода, независимо от приетото количество водят до образуване на камъни в жлъчката и бъбреците. Три години подред страдах от това т.н. "заболяване" – бъбречни камъни, за което уроголога, при когото се преглеждах, преди да открия истината за същността на това остро медицинско състояние, ме убеждаваше, че веднъж като се започне с кризите връщане назад няма и те ще се повтарят докато съм жив всяка година. Да, ама не! Откакто пия вода в нормални физиологични норми вече 3 години няма и помен от бъбречни кризи.

Както сами се убеждавате от написаното всичко допира до липсата на вода. Глупостта на лекарите да ви тикат в ръцете антихистамини и диуретици за щяло и нещяло е наглост и грубо противоречи на написаното в учебниците по медицина знание!


Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)