Търсене в тази страница ...



Следобедна закуска

Следобедна закуска. Това е времето от денонощието, което е най-подходящо да включите плодовете в диетата си. Знаете поговорката: "Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен". Това е точно така. Изберете си плодове според сезона и вашия вкус. Ябълка, киви, банан, ягода, малина, круша, тиква. Печената или варена тиква е чудесно разхлабително средство, съдържащата се в нея сяра спомага за справяне с алергичните кожни лезии, като обира токсините в тялото. Не прекалявайте с количеството. Плодовете съдържат фруктоза, която е монозахарид и изключително лесно се абсорбира от организма, не участва в процеса липогенеза (увеличение на мастните ви депа - пълнеене), което ги прави диетични. Бананите например са полезни за сърцето с високото си съдържание на калий, но са изключително калорични и от тях се пълнее като от прекаляване с въглехидратните храни.

Може би сте забелязали, как в много магазини има предупредителни табелки, че корите на плодовете са химически обработени с токсични вещества с цел запазването им свежи за по-дълго време. По тази причина задължително белете както плодовете – ябълките и лимоните например, така и зеленчуците – краставици, моркови и други. Известен факт е, че в корите на плодовете и зеленчуците са съсредоточени най-голяма част от полезните им вещества, но от това можете да се възползвате само когато продуктите са отгледани в собствената ви градина. До тогава безкомпромисно белете! Една интересна храна е тахана от лен и сусам, в него се съдържа много калций, омега-з и витамин В17. Аз лично обичам да намазвам банана от едната му страна с този тахан. Получава се много приятен вкус, а и комбинацията има разхлабително действие.

При следобедна разходка навън не купувайте - захарен памук, захарни петлета, сладолед, варена царевица и пуканки приготвяни и съхранявани в открити, импровизирани, мръсни стъклено-винкелни витрини и колички, които страдат от очебийна липса на всякаква хигиена, населявани от хербарии от мухи и паяци и стопанисвани от улични търговци без капка съзнание! Ако до сега не сте обръщали внимание на тези неща е време да помислите какво точно давате на детето си да консумира в парка!

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)