Търсене в тази страница ...Висок холестерол и триглицериди

Висок холестерол и триглицериди. Холестерола и триглицеридите са стероиди, а не мазнини, както погрешно считат повечето от хората. Техните повишени стойности в организма означава, че не се храните правилно, не се движите достатъчно, пушите цигари или и трите. Ако се тъпчете например с кашкавали и сирена, колбаси и бял хляб, а не приемате поне по една ябълка на ден и зелена или друга салата, то независимо колко се движите, холестерола Ви ще е висок. От друга страна, ако приемате подходяща храна, която съдържа достатъчно фибри и киселини от природен характер (като в ябълките, лимоните и др.), в разумно количество, то ограниченото движение ще поражда по-слаб ефект на натрупване на холестерол.

Принципа все пак е разумно хранене, достатъчно движение и никакви цигари. Свалянето на холестерол със статини е вредно, самоубийствено и 100% неефективно. Да, след прием на статини в рамките на 30 или 60 дни нивото Ви на холестерол ще е паднало, но ВЕДНАГА след спиране на приема му то ще започне да се покачва до предходната си стойност.

За да намалите холестерола и триглицеридите, освен движение е необходимо да приемате храни съдържащи много Омега-3 мастни киселини. Такива са лененото семе, чиа, рибата – скумрия, херинга, сьомга, цяло яйце (най-голямо количество Омега 3 в единица обем от всички храни). Както виждате яйцата не само не натрупват холестерол, а напротив те са най-добрия разтворител на холестерола. Точно обратно на това, което Вашия лекар ще Ви посъветва. Витамин С също намалява холестерола. Търсете природните способи за коригиране на патологичните си състояния, а не химическите боклуци, които Ви пробутват на всяка цена. Те премахват временно симптомите, понеже не лекуват причината.

Всички тези жизнено важни компоненти на човешкия организъм са изградени от холестерол:

-          Естроген
-          Тестостерон
-          Прогестерон
-          Кортизол (хормон на стреса с противовъзпалителни свойства)
-          Алдостерон (регулира баланса на солите)
-          Витамин D
-          Жлъчка (нужна за усвояването на мазнините и витамините)
-          Мозъчни синапси (обмяна на нервни импулси)
-          Миелинова обвивка (обвива и изолира нервните клетки)


Нарочна заблуда е, че ХОЛЕСТЕРОЛА е основна причина за образуване на атерослкеротични плаки по кръвноносните съдове, вижте защо в тема "Холестерол, артериални плаки и В12".

Завещавам ви здраве лого


ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА

ЗА КНИГАТАХеликобактер пилори
ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ) НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ

Лабораторни резултати проверкаСправочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга
ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health LegacyPrivacy Policy (Декларация за поверителност)