Търсене в тази страница ...Сутрешно меню

Сутрешно меню. Както е казал мъдреца, живота ни започва с каша и завършва с каша. Най-лесните храни за усвояване са смелените. Сутрешната закуска от смелени на прах ядки, семена и растителни зародиши е една от най-пълноценните храни за деня. Тя е богата на почти всички минерални, белтъчни, витаминни и аминокиселинни съставки, които са ни необходими.

Количеството и вида на продуктите в състава на закуската е следното:

Необходими продукти за кашата:
- Овесени ядки (фини) – 4 с.л.
- Ленено семе – 1 с.л.
- Сусамено семе – 1 с.л.
- Тиквено семе (сурово, белено) – 1 с.л.
- Пшеничен зародиш – 2 с.л.
- Бразилски орех – 2 ядки
- Бадеми (сурови) – 5 ядки
- Лешници (сурови) – 5 ядки
- Кайсиеви ядки (сурови) – 5 броя
- Орехи (сурови) – 2 ореха
- Кисело мляко 2% - 200-250 гр.
- Мед – 1 с.л.

Други продукти и съставки към закуската:
- Яйце (варено) – 1 брой
- Витамин С 100 мг – 2 таблетки

Начин на приготвяне
Лененото семе, сусама, тиквеното семе, бразилския орех, бадемите, лешниците, кайсиевите ядки и орехите се смилат на прах с кухненски робот или мелачка. Изсипват се в купа и към тях се прибавят овесените ядки и пшеничния зародиш. Двете таблетки витамин С се стриват на прах между две лъжици и също се прибавят към останалите продукти. Остана да сложим 200 - 250 гр. кисело мляко, предварително оставено да приеме стайната температура. Всичко това се разбърква до хомогенна маса. Изчаква се 15 минути да се накисне добре праха от ядките и семената. Това е времето през, което да си сварите едно яйце. Яйцето задължително се посолява. За подслаждане на кашата използвайте една супена лъжица мед. Преди да пристъпите към хранене изпийте 1 литър вода и изчакайте 15-30 минути.

Забележки
Бразилския орех е ценен заради съдържанието си на селен, но прекаляването със селен е много вредно и затова се приемат не повече от 2 бразилски ореха на ден. Никога не купувайте ядки с произход САЩ. Винаги са обработени с отровни химикали! Никога не купувайте ядки в насипно състояние от открити пазари.

Същото се отнася и за сушените плодове. Ако купувате такива в насипно състояние те трябва да изглеждат чисти и задължително ги опитайте за проба. Тези, който се продават опаковани по магазините са обработени с химикали, които им осигуряват по-дълъг срок на годност. Те лепнат по пръстите по много специфичен начин. Никога не купувайте от тях. Ако се загледате по-внимателно в такава опаковка от сушени плодове ще откриете всякакъв биологичен материал като човешки и животински косми, нокти и други, които са полепнали по сушените по мръсни цехове и помещения плодове. За оплюването от мухите и преноса на какви ли не зарази от тях въобще няма да споменавам в детайли.

Завещавам ви здраве лого


ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА

ЗА КНИГАТАХеликобактер пилори
ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ) НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ

Лабораторни резултати проверкаСправочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга
ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health LegacyPrivacy Policy (Декларация за поверителност)