Търсене в тази страница ...



Отслабване

Отслабване. Когато някой каже "Аз съм на диета" то той има предвид само едно нещо "За няколко дни или седмици ще си правя експерименти с храната и себе си и след това ще си я карам както преди". Диета от гръцки език означава "начин на хранене". т.е. ключа за успеха на вашия стремеж към отслабване е в пълната и необратима във времето промяна на начина ви на живот и най-вече на храненето. Относно механизмите на напълняване и последствията от него четете в глава "Хранене", тема "Богат асортимент, но с калорийно недохранване".

Отне ми приблизително една година да възстановя до голяма степен имунната си система и 9 месеца да редуцирам теглото си с 28 кг. Съществен е факта, че не само не напълнях обратно, подобно на всички мои познати, които се подлагаха на диети от време на време, а и дори все още успявам да намалявам (но вече доста по-бавно) теглото си. Сега холестерола и триглицеридите ми са в норма - нещо, което не се е случвало през последните 10 години с мен. Станах по-спокоен и не изпитвам никога - главоболие, костно-ставни и ревматични болки. Енергията ми е като на младеж на 20 г. Спирането на цигарите е голяма гордост за мен и цялото ми семейство. Сега всеки ден вървя между 5 и 6 км., храня се с плодове и зеленчуци 2 пъти на ден и пия вода по 3 - 3,5 лтр./ден. Водата промени кръвното ми налягане драстично. Когато бях пренебрегнал напълно нейното съществуване и пиех по едва 0,5 лтр/ден то беше почти постоянно високо (105/150 mmHg), а сега то е по-скоро ниско (75/115 mmHg) и дори мога да го контролирам изключително прецизно като увеличавам или намалявам дневното количество на приетите сол и вода. Всеки ден пия витамин С по 500 мг, а на всеки два месеца си правя 10 дневен прием на Витамин В9 и В12. Децата ми и съпругата ми възприеха моите навици още от самото начало и сега и при тях се вижда коренна промяна. Цяла зима никой от нас не боледува. Никой дори не се закашля.

Преди да въведа тази коренна промяна в живота си, домашния ми лекар беше редовен "гост" в дома ни, понеже изпадах в хипертонични кризи, нервни кризи, вдигах много висок пулс, боледувах от тежки настинки постоянно. Всичко това вече е зад гърба ми! Не съм се обаждал на домашния си лекар от повече от 2 години. 

|

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)