Търсене в тази страница ...



Запек

Запек. Запека може да има неврологичен характер (лениви черва), но най-често ние сами си го причиняваме. Как? Най-вече като не пием достатъчно вода, като забравяме приема на кисело мляко, при липса на движение и особено при продължително стоене в седнало положение, като се тъпчем предимно със суха и мазна храни. Запека е много вреден за организма, особено ако е хроничен. Как да преодолеем това неприятно положение? Преди всичко променете навиците си – хранителни и двигателни.

При остра нужда може да направите едно или няколко от следните:

- Ако положението е много спешно отидете до аптеката и си купете сиропа Лактулоза. Това е гъста безвредна течност съставена от полизахариди, която служи за оводняване на фекалната маса, така, че тя по-лесно да се придвижи към изхода.
- Друг вариант за помощ е ударна доза витамин С. Поне 2-3000 мг (2-3 гр). В такива и по-големи количества  витамин С предизвиква разстройство. Предозиране с витамин С е невъзможно.
- Изпийте 1 литър вода.
- Направете си чай с мед.
- Сварете тиква. Печената тиква не предизвиква същата реакция.
- Изяжте 4-5 презрели или добре узрели круши на гладно. Неузрелите плодове ще предизвикат обратната реакция.
- Набавете си кайсии или сливи.
- Обелете си банан и го намажете обилно с тахан от сусам и лен или с мед.
Кафето разхлабва отлично, особено на гладно

Най-добра техника за дефекация:

При опитите си в тоалетната да постигнете резултат (дори да не сте запечени) бъдете умни и използвайте най-оптималната поза, при която организма ще може да придвижи най-лесно съдържимото. Вземете си малко столче или подпора за краката с височина 15 см. Едно време имаше такива по учрежденията под бюрата за да не оттичат краката на служителите. Когато застанете на тоалетната чиния сложете краката върху опората. След това обгърнете с ръце краката си под бедрата, зад пищялите. Така, леко приведен напред, натискате органите в коремната кухина, а те натискат ректума и дебелото черво за отличен резултат. Не напъвайте! Поне не много, за да не предизвикате съдов инцидент (кръвоизлив). Въпреки всичко съвременните тоалетни чинии не предлагат най-добрата поза за дефекация, затова ако нещата все пак не се получават е нужно да използвате т.н. "турска тоалетна" или природата, където да застанете в пълен клек и тогава ще изпълните плана си. Успех!

Завещавам ви здраве лого






ПЪРВО ИЗДАНИЕ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КНИГАТА









ЗА КНИГАТА



Хеликобактер пилори




ВТОРО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ

(ПЪЛНИЯ ТЕКСТ ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ + СЛЕДНИТЕ ДОПЪЛНЕНИ ТЕМИ)



 НОВО - Теми добавени през 2018 г. 

СЪРЦЕ





Лабораторни резултати проверка



Справочна информация

Най-добрите лекари в България | Магнитни бури в момента | Болници | Въглерод и здраве
Проверка на лабораторни резултати и изследвания | Онлайн Книги | Здравни Теми | Здраве
Проф. Александър Чирков | Проф. Донка Байкова | Доц. Сотир Марчев
Човекът, който ще промени България? | Най-продаваната книга




ENGLISH VERSION OF THE BOOK
My Health Legacy



Privacy Policy (Декларация за поверителност)